LGS'nin ilk kaç dakikası çıkılamaz, ilk kaç dakika geç kalma hakkı var? LGS kaç dakika 2023?

LGS kapsamındaki merkezi sınavın deprem bölgesindeki iller dahil ülke genelinde 4 Haziran 2023'te yapılacak. Sınava katılan öğrenciler ile velileri sınav süresi ile ilgili aramalar yapmaya başladı. Peki, LGS kaç dakika 2023? LGS'nin ilk kaç dakikası çıkılamaz? İşte detaylar...

LGS sınavı bu pazar günü uygulanacak. Bu sene de sınav uygulaması iki oturum halinde gerçekleştirilecek. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak. Peki, LGS kaç dakika 2023? LGS'nin ilk kaç dakikası çıkılamaz, ilk kaç dakika geç kalma hakkı var?

E-OKUL LGS giriş yerleri sorgulama ekranı! LGS için gerekli belgeler 2023

LGS KAÇ DAKİKA 2023?

Kılavuza göre, sınavın birinci oturumu Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturumu ise saat 11.30'da başlayacak.

Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek.

İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak.

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.00'da sınava girecekleri binada hazır bulunacaktır.

LGS saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? 2023 LGS oturum saatleri

İLK KAÇ DAKİKA GEÇ KALMA HAKKI VAR?

Sınavın başlamasından itibaren ilk 15 dakika içerisinde sınav binasına gelen ve

bina sınav komisyonunca sınava girmesi uygun olan öğrenciler sınava katılabilecek. 15 dakikadan sonra gelen öğrencileri sınava almaz.

LGS'NİN İLK KAÇ DAKİKASI ÇIKILAMAZ?

Sınavın başlama ve bitiş saatlerini öğrencilerin görebileceği şekilde tahtaya yazılır. Sınavın ilk 30 ve son 15 dakikasında sınav salonundan çıkılamaz.

LGS'de okul puanı ekleniyor mu 2023? OBP puanı LGS puanına nasıl eklenir?