LGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS boş kontenjan başvuruları bitti mi?

LGS boş kontenjan başvuru süreci merak ediliyor. LGS'nin iki nakil sürecinde de hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme başvuruları 8 Ağustos 2023 tarihinde başlamıştı. Peki, LGS boş kontenjan başvuruları bitti mi? LGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS'nin iki nakil sürecinde de hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme başvuruları alınıyor. Peki, LGS boş kontenjan başvuruları bitti mi? LGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS yerleştirme sonuçları 18 Ağustos 2023 tarihinde açıklanacak.

LGS BOŞ KONTENJAN SORGULAMA 2023

2023 Yılı Merkezi Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları, 07 Ağustos 2023 tarihli Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Yerleştirme sonuçlarına göre taban puan ve boş kontenjan bilgileri için Tıklayınız

2023 Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları, 07 Ağustos 2023 tarihli Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Yerleştirme sonuçlarına göre, tercihe yerleşen en son öğrencinin yerleştirilme taban bilgileri ve tercih boş kontenjanları için Tıklayınız

LİSE NAKİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

LGS yerleştirmelerine esas nakiller, iki dönemde yapılacak. Her dönemde, merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak ancak tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek.

Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından "https://eokul.meb.gov.tr" internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek.