LGS 2022 yüzdelik dilimleri nelerdir? LGS baraj puanı kaç oldu? İşte puana göre liseler

LGS sonuçları erişime açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5 Haziran tarihinde yüz binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen LGS'nin sonuçları erişime açıldı. MEB takvimine göre bugün erişime açılan sonuçların ardından puanlar araştırılıyor. Peki, LGS baraj puanı kaç oldu? LGS yüzdelik dilimleri nelerdir? İşte puana göre liseler

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçları açıklandı. 5 Haziran günü Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte gözler detaylara çevrildi. Sınava katılım sağlayan adaylar ve aileleri detaylar için araştırma yapıyor. Peki, LGS baraj puanı kaç oldu? LGS yüzdelik dilimleri nelerdir? İşte puana göre liseler

LGS BARAJ PUANI KAÇ?

LGS başvuru kılavuzunda baraj puanına ilişkin bir açıklama yer almıyor. MEB tercih kılavuzunu açıklanmasının ardından taban ve tavan puanları da haberimiz içerisine eklenecektir.

meb.gov.tr: LGS sonuçları sorgulama nasıl yapılır? MEB 2022 LGS sınav sonucu nereden öğrenilir?

2005 yılında Bakanlık, değişiklikler çerçevesinde LGS'ye ilk kez baraj uygulamasını koymuştu. Buna göre, LGS'yi kazanmak için 100-500 aralığına çekilen OKS-TM ve OKS-MF puan türlerinin en az birinden 160 puan almış olmak gerekiyordu.

LGS 2021 TAVAN TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YÜZDELİK DİLİM HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Yüzdelik dilim, öğrencinin aldığı yerleştirmeye esas puan ile sınava giren tüm öğrencilerin içinde başarı sıralamasını gösteren değerdir. Yüzdelik dilim öğrencinin sıralamasına yüz,100, sayısı ile bir oran kurulması ve bu sıralamanın yüzdelik olarak ifade edilmesidir. Yani sıralamanın 100 sayısıyla çarpılması ve sınava giren toplam öğrenci sayısına bölünmesidir.

Örnek vermek gerekirse yüzdelik dilimi %10 olan öğrenci sınava giren bir milyon üç yüz bin öğrenci arasından yüz otuz bininci, 130 000, olmuş demektir. Sınavın taban ve tavan puanları o seneki sınavın koşullarına göre sürekli değişiklik gösterse de okula giriş için asıl gerekli olan değerin sınav sıralaması olduğu dolayısıyla yüzdelik dilim kullanılarak plan kurulması ve tercih yapılması daha doğru olacaktır.

İl geneli hesaba katılarak açıklanan yüzdelik dilim, o öğrenciyle birlikte aynı ilde sınava giren öğrencilerin hesaplamaya dâhil edilmesiyle oluşurken; ülke genelinde hesaplanan yüzdelik dilim ise tüm ülkedeki öğrenci sayısı hesabı dahil edilerek açıklanır.