LGS 2024 kontenjanları ve taban puanlar | Liselerin boş kontenjanları, yüzdelik dilimler ve 2024 LGS Taban Puanları

LGS taban puanları ve yüzdelik dilimleri öğrenciler tarafından araştırılıyor. Lise tercihleri öncesinde boş kontenjanlar, yüzdelik dilimler ve 2024 LGS Taban Puanları tercih yapacak olan adaylar tarafından merak ediliyor. Adaylar tercih işlemlerini yaparken yüzdelik dilimlerden ve geçtiğimiz yılın (2023 LGS) taban puanlarından faydalanacaklar. Peki LGS 2024 kontenjanları ve taban puanları yayımlandı mı? İşte Liselerin boş kontenjanları, yüzdelik dilimler ve 2024 LGS Taban Puanları

2024 LGS taban puanları, lise tercih dönemi öncesi araştırılan konular arasında yer alıyor. LGS tercih dönemine yaklaşırken gözler LGS yüzdelik dilimleri ve taban puanlarına çevrildi. Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki yerleştirme sonuçlarına göre liselerin boş kontenjanları ve taban puanları "e-okul.meb.gov.tr" adresinden erişime açılacak. İşte LGS taban puanları, yüzdelik dilimleri ve kontenjanlarla ilgili ayrıntılar...

LGS 2024 KONTENJANLARI VE TABAN PUANLAR AÇIKLANDI MI?

LGS kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil başvuruları, sonuçların açıklanmasının ardından başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS taban puanları ve yüzdelik dilimleri listesini henüz yayımlamadı. Tercih işlemlerini yaparken adaylar yüzdelik dilimlerden ve geçtiğimiz yılın taban puanlarından faydalanacaklar.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarına göre liselerin boş kontenjanları ve taban puanları "e-okul.meb.gov.tr" adresinde açıklanacak.

2024 LGS tercih kılavuzunda; Anadolu, Fen, İmam Hatip, Meslek lisesi ve özel kolejlerin taban puanları ve yüzdelik dilimleri yer alacak. İşte LGS taban puanları...

LGS kapsamında merkezî yerleştirmeyle öğrenci alan liselerin taban puanları ve yüzdelik dilimler tablosu ile boş kontenjanlar belli oldu. Liselerin yerleştirme sonuçlarına göre oluşan taban puanları ile boş kontenjanlarına "e-okul.meb.gov.tr" internet adresinden ulaşılabiliyor.

LGS taban puanları ve yüzdelik dilimleri tercihlerin ardından ek yerleştirmelerde belli olacak. Bu nedenle öğrenciler, geçtiğimiz yılın yani 2023 lise taban ve tavan puanları ışığında tercihlerini yapacak.

2023 LGS taban puanları ve yüzdelik dilimlerinin 2024 yılı LGS tercih işlemlerinin başlamasının ardından Miili Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanması bekleniyor.

2023 LGS TABAN PUANLARI VE YÜZDELİK DİLİMLERİ İÇİN TIKLAYIN

Lise tercihleri nasıl yapılır? 2024 LGS tercih kılavuzu yayımlandı mı? MEB e-Okul LGS tercih ekranı

LGS YÜZDELİK DİLİM NEDİR?

LGS yüzdelik dilimlerine göre adaylar tercihlerini hazırlayacaklar. LGS yüzdelik dilim bulundukları ilçede veya Türkie genelinde sıralamanın yüzdelik olarak karşılığıdır.

Anadolu, Fen, İmam Hatip ve Meslek lisesi tercihi yapacak olanlar lise yüzdelik dilimleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanacak olan yerlestirme taban/tavan puan bilgileri tablosuyla birlikte belli olacak. Adaylar, 2023 LGS yüzdelik dilimleri ve taban puanlarına göre adaylar listelerini hazırlayabilecekler.