LGS nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS 2. nakil başvuruları bitti mi?

Sınavla öğrenci alan okullar ve yerel yerleştirme için tercih yapan 1 milyon 14 bin 675 öğrencinin yüzde 95'i tercihlerine yerleşti. LGS 1. nakil sonuçlarının açıklanmasının ardından 2. nakil başvuruları da başladı. Peki, LGS 2. nakil başvuruları bitti mi? LGS nakil sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS 2. nakil süreci devam ediyor. Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları geçtiğimiz günlerde "meb.gov.tr" adresinden erişime açıldı. Akabinde 2. nakil başvuruları başladı. Peki, LGS 2. nakil başvuruları bitti mi? LGS nakil sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS 2. NAKİL BAŞVURULARI BİTTİ Mİ?

İkinci nakil tercih başvuruları 31 Temmuz - 4 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Başvurular e-okul üzerinden yapılabilecek.

LGS 2. NAKİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sonuçlar 7 Ağustos'ta ilan edilecek.

YERLEŞEMEYENLER İÇİN SÜREÇ DEVAM EDECEK

08 - 16 Ağustos tarihleri arasında boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak.

Okul ve kurumlar yatılılık başvurularını 22 - 25 Ağustos tarihleri arasında alacak. 31 Ağustos'ta ise yatılılık yerleştirme sonuçları ilan edilecek.