Latin kadınların korkusu! Kadınların yarısı tek başına gezemiyor

Geç saatlerde yalnız yürümek kadınlar için küresel sorun. Amerika kıtasındaki kadınların yüzde 64'ü, Afrika kıtasındakilerin yüzde 47'si, Avrupa'dakilerin yüzde 45'i kendilerini güvende hissetmiyor.

39 ÜLKEDEN 33.866 KİŞİ KATILDI

BAREM'in global ortağı WIN International tarafından 39 ülkeden 33 bin 866 katılımcının görüş ve inançlarına dayanarak toplumsal cinsiyet eşitliği, güvenlik ve şiddet gibi önemli konuları ele alan araştırma gerçekleştirildi. Araştırmaya göre; dünya genelinde kadınların %46'sı geceleri mahallelerinde yalnız yürürken kendilerini güvende hissetmiyor. Bu yüzde, belirli coğrafi bölgelerde daha da kritik bir hal alıyor; Amerika kıtasındaki kadınların %64'ü, Afrika'da %47'si ve Avrupa'da %45'i kendilerini güvende hissetmediklerini belirtiyor.

YÜZDE 20 ŞİDDETE MARUZ KALDI

Araştırmanın Türkiye kısmında, gece yalnız yürürken kendilerini güvende hissetme konusunda cinsiyetler arasında fark görülüyor. Kadınlar (%61) erkeklere (%76) kıyasla daha düşük bir oranda kendilerini güvende hissediyor. Dünya genelinde, kadın katılımcıların %20'si "Fiziksel veya psikolojik herhangi bir şiddete maruz kaldınız mı?" sorusuna evet yanıtını verdi. Bu oranın özellikle yüksek olduğu Afrika'da kadınların %49'u geçen yıl herhangi bir tür şiddete maruz kaldıklarını söylerken, MENA bölgesi ve Amerika kıtasında bu oran sırasıyla %27 ve %24.