La Casa de Papel dünyayı ayağa kaldırdı... Netflix'e dava açılabilir

İspanyol dizisi La Casa de Papel, 5. sezon ikinci kısım ile final yaptı. Finaldeki bazı sahneler nedeniyle izleyiciler tarafından, ''Ulusal değerlerimizi aşağılıyorlar'' denilerek Netflix'e dava açılması yönünde konular gündeme geldi.

TRHaber

Netflix'in en çok izlenen yapımları arasında yer alan İspanyol dizisi La Casa de Papel, çok konuşulacak bölümlerle birlikte final yaptı.

TR Haber'in aktardığına göre, Profesör liderliğinde Merkez Bankası'nı soyan ekip, akıl oyunları ve kovalamaca sahneleriyle izleyicilerin hafızalarında uzun zaman yer etmeye devam edecek.

O SAHNE ÇOK KONUŞULDU

5 sezon boyunca Netflix izleyicisini ekrana kilitleyen La Casa de Papel'in son bölümüne Profesör Sergio Marquina, Lizbon Raquel Murillo ve Luis Tamayo arasındaki pazarlık damga vurdu.

Sinsi bir planla 90 ton altını Merkez Bankası'ndan çıkaran Profesör, teslim olarak ordunun işgal ettiği Merkez Bankası'na girdi. İçeri girişinde inanılmaz bir halk desteği vardı.

Tamayo, savaşı kazandığını düşünürken Profesör'ün oyununa geldi. İspanya ulusal rezervi çalınmıştı. Bunun neticesinde İspanya devleti iflas etti.

Tamayo da ülkenin batışını engellemek için Profesör ile anlaşma yoluna gitti. Ulusal rezerv pirinç altınlarla değiştirildi ve bu şekilde hırsızlar ile devlet arasında yüz yıllar boyu sürecek bir anlaşma yapıldı.

La Casa de Papel'deki bu sahne İspanya'yı karıştırdı. İspanyol kurnazlığına atıfta bulunulan diziye bazı izleyiciler 'Ulusal değerlerimizi aşağılıyorlar, Netflix'e dava açılmalı' diyerek tepki gösterdi.

Söz konusu sahnede şu ifadeler yer alıyordu:

"Hiçbir şey bırakmamışlar. Tüm ulusal rezervi almışlar, bu ne demek biliyor musunuz? Ulusal rezerv bir ülkenin kredisidir, ödeme gücüdür, teminatıdır anladınız mı?"