KYK yurt yedek ne demek, yedekler ne zaman açıklanacak? KYK yurt yedek sırası ne zaman gelir?

KYK yurt yedek sırasının ne zaman geldiği merak konusu oldu Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Bakan Bak, ''İlk aşamada, yüzde 87'lik bir yerleştirme oranı ile yeni bir rekora imza attık.'' dedi. Peki, KYK yurt yedek sırası ne zaman gelir? KYK yurt yedek ne demek, yedekler ne zaman açıklanacak?

2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvuru sonuçları açıklandı. Sorgulamalar e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Sonuçlarını görüntüleyen ancak yedekte kaldığını gören öğrenciler aramalarını hızlandırdı. Peki, KYK yurt yedek sırası ne zaman gelir? KYK yurt yedek ne demek, yedekler ne zaman açıklanacak?

E-devlet KYK yurt sonucu sorgula! KYK yurt sonuçları belli oldu!

KYK YURT YEDEK NE DEMEK?

Yurt yedek öğrenciler, kesin kayıtlarını yaptırmayanların yedekleri anlamına geliyor. Kesin kayıt döneminin sona ermesinin ardından, "yurt yedek" olan öğrenciler başvuru yapabilecek

KYK yurt tipleri neler? KYK 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip nedir?

KYK YEDEKTE KALANLAR NE YAPACAK?

KYK yedekte kalan öğrenciler Bakanlıkça belirlenen tarihlerde yedek alım sonuçları açıklanmaktadır. Sonuçların http://sonuc.gsb.gov.tr internet adresinden takip edilmesi gerekmektedir.

Yedek sırada yurt hakkı bekleyen ama farklı bir ilde bulunan bir öğretim programında öğrenim görecek öğrencilerin, yeniden yurt başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında ilk başvuruda verilen yedek sırasının iptal edileceği uyarısı verilecek olup; başvuruya devam edilmesi halinde ilk yapılan başvuru geçersiz sayılacaktır.

Pazartesi ve perşembe günleri yedek yerleştirmeler devam edecek.