KYK 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip nedir? KYK yurt tipleri neler?

KYK 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip yurtları hakkında detayları merak ediliyor. Bugün Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından KYK yurt sonuçları açıklandı. Kalacakları yurt tipini görüntüleyen öğrenciler ''KYK 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip nedir? KYK yurt tipleri özellikleri neler?'' sorularının yanıtını araştırıyor...

Bugün KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı. Bakan Bak, "İlk aşamada, yüzde 87'lik bir yerleştirme oranı ile yeni bir rekora imza attık." dedi. Sonuçlarını görüntüleyen öğrenciler yurt tipleri ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Peki, KYK yurt tipleri neler? KYK 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip nedir?

KYK 1.TİP, 2. TİP, 3.TİP, 4.TİP, 5.TİP, 6.TİP NEDİR?

KYK yurt tiplerinde kriterler, yurtların fizik özellikleri , odalarda kalan öğrenci sayısı ve yurtların sosyal faaliyet alanlarına göre değişmektedir buna eşdeğer olarak ücretleri de değişmektedir.

6 tip KYK yurdu bulunmaktadır. Yurt ücretleri ise KYK 1. tip yurtlardan KYK 6. tip yurtlara doğru artış göstermektedir.

E-devlet KYK yurt sonucu sorgula! KYK yurt sonuçları belli oldu!

KYK YURT TİPLERİ ÖZELLİKLERİ NELER?

1. tip ve 2. tip yurtlar öğrencilerin barınma, yemek ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılayacak durumda.

3. tip: KYK yurtları ülkemizde bulunan orta derecede yurtlardır. 3. tip yurtlarda oda büyüklüğüne göre kişi sayısı 2-4 kişi olarak değişmektedir. Odalarda çalışma masası, buz dolabı ve bazı yurtlarda kitaplık bulunmaktadır. Banyo, Tuvalet ortak kullanım alanı olabiliyor.

4. tip: KYK yurtları ülkemizde bulunan orta derecede yurtlardır. 4. tip yurtlarda oda büyüklüğüne göre kişi sayısı 2-4 kişi olarak değişmektedir. Odalarda çalışma masası, buz dolabı ve bazı yurtlarda kitaplık bulunmaktadır.

5. tip: KYK yurtları ikinci en iyi yurtlardandır. Buna oranla ikinci en yüksek yurt ücreti ve depozito ücreti de 5. tip KYK yurtlarınındır. Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü birçok şehirde yeni yurtlar yaptı bu yurtların çoğu 4.-5. ve 6. tip yurtlar sınıfında öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılar.

6. tip: En lüks KYK yurdu 6. tip KYK yurtlarıdır. Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü birçok şehirde yeni yurtlar yaptı bu yurtların çoğu 6. tip yurtlar sınıfında öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak durumda