KYK yurt kayıt son günü bugün mü? KYK yurt kayıt parası ödenmezse ne olur?

KYK başvuru sonuçları geçtiğimiz günlerde erişime açıldı. Bir KYK yurduna yerleştirilen öğrenciler kayıt işlemlerini gerçekleştiriyor. Henüz kaydını tamamlamamış olan gençler ''KYK yurt kayıt son günü bugün mü? KYK yurt kaydı yapılmazsa, kayıt parası ödenmezse ne olur?'' sorularının yanıtını araştırıyor...

KYK yurt kayıt işlemleri 13 Eylül'de başladı. Kesin kayıt işleminin yapılabilmesi için Ziraat Bankası'na ilk kayıt ücretinin yatırılmasının akabinde yurt taahhütname onayının gerçekleştirilmesi gerekiyor. Peki, KYK yurt kayıt son günü bugün mü? KYK yurt kaydı yapılmazsa ne olur? İşte merak edilen detaylar...

KYK YURT KAYIT SON GÜNÜ BUGÜN MÜ?

KYK yurt kayıtları bugün sona eriyor. Kalan kontenjanlar için yedek yerleştirmeleri pazartesi günü itibari ile yapılacak.

KYK YURT KAYITLARI NASIL YAPILIR?

KYK yurt kaydı için öncelikle ilk kayıt ücreti Ziraat Bankası'na yatırılıyor. Bu bedel KYK yurt tiplerinde farklılıklar gösteriyor.

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrenciler, yurt kayıt işlemlerini, e-Devlet şifresi ile "turkiye.gov.tr" internet adresindeki "Yurt Kayıt İşlemleri" linkinden taahhütname onayı yaparak tamamlayacak. Öğrencilerin kayıt işlemi için yurdun bulunduğu şehre gidip başvurma zorunluluğu bulunmuyor.

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrencilerin yurt kayıt işlemlerini KKY tarafından açıklanan tarihler arasında yapması gerekiyor. Açıklanan tarihe kadar öğrenciler e-Devlet'e giriş yaparak "Yurt Kayıt İşlemleri" linkinden taahhütname onayı yapabilecek. İlk yerleştirme sonrası yerleşen öğrenciler, açıklanan tarihlerde KYK yurtlarında kalmaya başlayacak

YURT TAAHHÜTNAME ONAYI YAPILMAZSA NE OLUR?

İlk kayıt ücretinin süresi içerisinde ödenmesi durumunda ilgili yurt müdürlüğüne başvurarak taahhütname onayının yapılması gerekmektedir.

İlk kayıt ücretini yatırdıktan sonra taahhütname onayı yapmayan ve yurtta kalmak istemeyen öğrenci IBAN numarasının yer aldığı kayıt sildirme dilekçesinin ilgili yurt müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir. Kayıt sildirilen tarihten sonraki yurt ücreti ve güvence bedeli öğrencilere iade edilmektedir.

Yurtta barınma hakkı kazanan ancak yurtta kalmak istemeyen öğrencilerin ise herhangi bir işlem yapılması gerekmiyor. İlk kayıt ücreti yatırılmadığı takdirde yurt yerleştirme işlemi iptal edilmektedir.