KYK yurt başvuruları başladı mı 2023? KYK yurt ve burs başvuruları tarihleri ne zaman?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak. Kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler KYK yurt ve burs başvurularını araştırıyor. Peki, KYK yurt başvuruları başladı mı 2023? KYK yurt ve burs başvuruları tarihleri ne zaman?

KYK burs ve yurt başvuru tarihleri gündemde yoğun bir şekilde araştırılıyor. Üniversite kayıt süreci devam ederken KYK yurtlarında kalmak isteyenler aramalarını hızlandırdı. 2022-2023 eğitim öğretim döneminde KYK kredi ve burs başvuruları 15-17 Kasım 2022 tarihleri arasında alınmıştı. Peki, KYK yurt başvuruları başladı mı 2023? KYK yurt ve burs başvuruları tarihleri ne zaman?

KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI MI 2023?

KYK yurt ve burs başvuruları henüz açıklanmadı.

KYK BURS VE YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KYK yurt başvuruları 24 Ağustos 2022 tarihinde başlamış, burs başvuruları ise Kasım ayında başlamıştı. Bu yılki başvuruların da yine aynı aylar içinde alınması bekleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabı Twitter-X üzerinden KYK yurtları ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili gençler, YKS 2023 yerleştirme sonuçlarınız hayırlı olsun. Türkiye'nin dört bir yanındaki GSB yurtlarımız, gençlik merkezlerimiz, genç ofislerimiz ve spor tesislerimizle yanınızdayız.'

ÖĞRENCİLER NASIL BAŞVURACAK?

Başvurular e-Devlet üzerinden alınacağı için e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.

Yurt başvuruları e-Devlet'te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-Devlet'teki okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri; bilgilerinde hata olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerini düzelttirmeleri gerekiyor.

Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yurt başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

BURS/KREDİ BAŞVURULARI AYRI AYRI MI YAPILMAKTADIR?

Burs/kredi başvuruları internet ortamında aynı başvuru sayfası üzerinden birlikte alınmaktadır.

Yurt dışında yükseköğrenim görmekte olan öğrenciler burs/kredi başvurusu yapabilir mi?

Yurt dışında öğrenim görmekte olan öğrenciler burs/kredi başvurusunda bulunabilmektedir.

Burs/kredi başvurusu yaptıktan sonra ne yapılması gerekmektedir?

Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrencilerin yapacakları iş ve işlemler sonuç açıklama sayfasında ayrıntılı olarak yer almaktadır. Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilerin belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden burs/kredi onay işlemi ekranında yer alan "taahhütname onayı" işlemini yapmaları gerekmektedir. Taahhütname onayı yapmayan öğrenciye ödeme yapılmamaktadır.