KYK yurt başvuruları başladı mı? 2023 KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak?

Üniversite sınav sonuçlarını bekleyen öğrenci adayları bir yandan da yurt başvuru sürecini takip ediyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılı için yurt başvuru tarihlerinin ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Peki, KYK yurt başvuruları başladı mı? 2023 KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak?

2023 KYK yurt başvuruları gündemde merakla araştırılan konular arasında yerini aldı. Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasını bekleyen adaylar KYK yurt başvuru sürecini de kaçırmak istemiyor. YKS sonuçlarının 20 Temmuz'da açıklanması bekleniyor. Peki, KYK yurt başvuruları başladı mı? 2023 KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

KYK yurt başvuruları henüz başlamadı. Başvurular geçtiğimiz sene 24 Ağustos itibarıyla alınmıştı.

2022-2023 eğitim öğretim dönemi için ilk defa herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri yurt başvurusunda bulunabilecek.

ÖĞRENCİLER NASIL BAŞVURACAK?

Başvurular e-Devlet üzerinden alınacağı için e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.

Yurt başvuruları e-Devlet'te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-Devlet'teki okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri; bilgilerinde hata olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerini düzelttirmeleri gerekiyor.

Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yurt başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.