KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı? GSB KYK yurt başvuru sonuç SORGULAMA EKRANI!

Sınav sonuçlarının ardından tercihlerini yapan ve üniversiteye yerleşen adaylar barınma ihtiyaçları için KYK yurtlarına başvuruda bulundu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 415 bin 305 gencin KYK yurt başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Binlerce öğrenci şimdi sonuçların açıklanacağı tarihi bekliyor. KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı? KYK yurt başvuru sonuçları nasıl sorgulanır?

KYK yurt başvuru sonuçları için kritik bekleyiş devam ediyor. Hayallerindeki üniversiteye yerleşen binlerce öğrenci şimdi KYK yurt sonuçlarının beklemeye başladı. 24-28 Ağustos 2022 tarihleri arasında yurt başvuruları alınmıştı. Öğrenciler GSB tarafından yapılacak son dakika açıklamasını bekliyor. Peki, KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı? KYK yurt başvuru sonuçları hangi gün belli olur?

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

KYK yurt başvuru sonuçları henüz belli değil. Net bir açıklama geldiği zaman haberimizde yer alacaktır.

Bakan Kasapoğlu daha önce şu açıklamayı yapmıştı:

"Çok kapsamlı bir hazırlık çalışmamız var. Üniversite öğrencileri için Gençlik ve Spor Bakanlığı 2022-2023 eğitim-öğretim yılı yurt başvuruları başladı. Öğrenciler, pazar akşamına kadar e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek. Yapılan başvurular, bundan önce olduğu gibi bu süreçte de hiçbir şekilde insan eli değmeden, tamamen dijital ortamda değerlendirilecek. Öğrencilerimizin gelir, başarı ve sosyal durum kriterlerine göre yerleştirmeler otomatik olarak gerçekleştirilecek. 12 farklı kurumdan alınan, doğrulanan bilgilerle birlikte asil ve yedek öğrencilerimiz açıklanmış olacak"

KYK YURT ÜCRETLETİ NE KADAR?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurt ücretlerini eylül ayında açıklayacaklarını duyurdu.