KYK geri ödemede faiz var mı? KYK toplu ödeme yapılacak mı, ne zaman?

KYK toplu ödeme tarihleri araştırılıyor. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi başvuru sonuçları dün akşam açıklandı. Sonuçları öğrenen adaylar, ekim, kasım ve aralık ayına ait KYK toplu ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki, KYK toplu ödeme yapılacak mı, ne zaman? KYK geri ödemede faiz var mı?

Dün GSB KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı. Binlerce üniversite öğrencisi e-devlet sistemi üzerinden sonuçları öğrendi. Burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin en geç 19 Aralık'a kadar burs taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor. Peki, KYK toplu ödeme yapılacak mı, ne zaman? KYK geri ödemede faiz var mı?

KYK TOPLU ÖDEME YAPILACAK MI, NE ZAMAN?

Burs-kredi başvurusu yaparak taahhütnamesini onaylayan yükseköğrenim öğrencilerinin Ekim ayından geçerli olmak üzere üç aylık burs-kredileri de ay sonuna kadar yatırılacak.

KYK GERİ ÖDEMESİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Öğrenim ve/veya katkı kredisi alan öğrenciler, kredi alma aşamasında düzenledikleri "Burs/Kredi Taahhütnamesi"nde borçlarını tebligat beklemeksizin normal öğrenim sürelerinin bitiminden itibaren iki yıl sonraki aydan başlayarak kredi aldıkları süre kadar aylık taksitler halinde ödeyeceklerini taahhüt etmektedir.

Borçlu, vadesi gelen borcunu ilgili bankanın ödeme kanallarını kullanarak yapabilir.

KYK GERİ ÖDEMEDE FAİZ VAR MI?

Kredi alan öğrencilerin borcu, kredilerinin verildiği tarihten öğrenim süresi bitimine kadar geçen süre veya herhangi bir sebeple kredilerinin kesildiği tarihe kadar; kredi olarak verilen miktarlara, Türkiye İstatistik Kurumunun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'ndeki (Yİ-ÜFE) artışlar uygulanarak bulunan miktarın ilave edilmesi suretiyle hesaplanmaktadır.

KYK taahhütnamesi nedir, ne demek? KYK burs taahhütname onayı ne zamana kadar ve nasıl yapılır?

ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

Öğrenim Kredisinden Yararlanacak Öğrenciler;

*Ön lisans öğrencileri,

*Lisans öğrencileri,

*Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü vb.),

*İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yaptıran öğrenciler(intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez),

*Yüksek lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,

öğrenim kredisinden yararlanabilirler.