KYK öğrenim kredisi ne kadar? Lisans, önlisans, yüksek lisans KYK kredisi ne kadar 2024?

KYK burs başvuru sonuçları bu sabah açıklandı. Sonuçlarını görüntüleyen ve öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrenciler aylık ne kadar ödeme alacağını öğrenmek istiyor. Peki, KYK öğrenim kredisi ne kadar? Lisans, önlisans, yüksek lisans KYK kredisi ne kadar 2024?

KYK öğrenim kredisi tutarları merakla araştırılmaya başlandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Peki, KYK öğrenim kredisi ne kadar? Lisans, önlisans, yüksek lisans KYK kredisi ne kadar 2024?

KYK ÖĞRENİM KREDİSİ NE KADAR?

KYK öğrenim kredisi, burs ödemesi ile aynı miktarda yapılıyor. Burs alan öğrenciler geri ödeme yapmazken, öğrenim kredisi alan öğrenciler belirtilen koşullarda ve tarihlerde geri ödemelerini gerçekleştiriyor.

LİSANS, ÖNLİSANS, YÜKSEK LİSANS KYK KREDİSİ NE KADAR 2024?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "2024 yılı kredi ve burs rakamını lisans öğrencileri için 1250 liradan 2 bin liraya, yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 500 liradan 4 bin liraya, doktora öğrencileri için 3 bin 750 liradan 6 bin liraya çıkarıyoruz." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığından kredi veya burs alan 1milyon 600 bin öğrenci için gelecek yıl ödenecek yeni kredi ve burs miktarlarını açıklayan Erdoğan, "2024 yılı kredi ve burs rakamını lisans öğrencileri için 1250 liradan 2 bin liraya, yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 500 liradan 4 bin liraya, doktora öğrencileri için 3 bin 750 liradan 6 bin liraya çıkarıyoruz." ifadesini kullandı.

KYK burs başvuru sonuçları E-DEVLET SORGULAMA EKRANI! Son dakika sonuçlar belli oldu

Buna göre; KYK ÖĞRENİM KREDİSİ TUTARLARI 2024 şu şekilde:

Önlisans veLisans öğrencileri için: 2 bin TL

Yüksek lisans öğrencileri için: 4 bin TL

Doktora öğrencileri için 6 bin TL

Öğrenim kredisi nedir, ne demek? Öğrenim kredisi burs mu, geri ödemeli mi?

KYK burs taahhütname onayı nedir, nasıl yapılır? KYK burs taahhütname onayı ne zaman son?