2023 2024 KYK ek yurt başvuruları ne zaman başlayacak? KYK ek yurt başvuruları başladı mı?

KYK ek yurt başvuruları merak ediliyor. Gençlik ve Spor Bakanı (GSB) Osman Aşkın Bak geçtiğimiz hafta 2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Bakan Bak Yerleştirme sürecinin devam edeceğini açıkladı. Peki, 2023 2024 KYK ek yurt başvuruları ne zaman başlayacak?

GSB yurt başvuru sonuçları geçtiğimiz hafta açıklandı. İlk aşamada yüzde 87'lik bir yerleştirme oranının gerçekleştiği açıklandı. YKS ek tercih sonuçları beklenirken, ek yurt başvuruları ile ilgili süreç ile ilgili aramalar da hız kazandı. Peki, KYK ek yurt başvuruları başladı mı? 2023 2024 KYK ek yurt başvuruları ne zaman başlayacak?

YEDEK YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, her hafta Pazartesi ve Perşembe günleri otomatik yedek yerleştirme sonuçlarının açıklanacağını bildirdi. Bakan şu açıklamalarda bulundu:

"İlk aşamada yüzde 87'lik bir yerleştirme oranı ile yeni bir rekora imza attık. Bugüne kadarki en yüksek talebi almış olmamıza rağmen tarihimizin en yüksek yerleştirme oranına ulaştık. Öğrencilerimiz ve ailelerimiz sonuçlara e-Devlet üzerinden ulaşabilirler. Yedek yerleştirmelerimiz hızla devam edecek. Pazartesi ve perşembe günleri olmak üzere haftada iki gün yedek yerleştirme sonuçlarını açıklayacağız. Öğrencilerimiz bu sonuçları da yine e-Devlet üzerinden takip edebilirler. Çok kısa süre içerisinde de kalan öğrencilerimizin tamamını yerleştirmiş olacağız."

KYK EK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

YKS ek tercih sonuçlarının açıklanması ve yerleştirmelerin yapılması ile birlikte KYK yurtları için ek yurt başvuruları alınmaya başlanacak.

Konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmemiş olup, ek yurt başvuru tarihleri belli olduktan sonra haberimiz içerisine eklenecektir.