3 aylık ilk burs ödemesi yattı mı? KYK bursları ne zaman yatacak?

KYK burs başvuru sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, burs ya da öğrenim kredisi kazanan öğrencilerin, en geç 19 Kasım Pazar günü saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları gerektiğini belirtti. Burs ya da kredi almaya hak kazanan öğrenciler ''KYK bursları ne zaman yatacak? 3 aylık ilk burs ödemesi yattı mı?'' sorularının yanıtını araştırıyor...

KYK burslarının ne zaman yatacağı merak ediliyor. Bu sene ilk kez başvuruda bulunan ve başvurusu onaylanan üniversite öğrencileri kendilerine yapılacak ilk ödemenin ne zaman hesaba geçeceğini sorguluyor. Peki, KYK bursları ne zaman yatacak? 3 aylık ilk burs ödemesi yattı mı?

3 AYLIK İLK BURS ÖDEMESİ YATTI MI?

3 aylık ilk burs ödemesi henüz yatmadı. KYK bursları T.C kimlik numaralarının son hanesine göre yapılıyor. Ödemeler T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında gerçekleştiriliyor.

Geçtiğimiz yıl üç aylık burs ve kredileri ödemeleri 29 Aralık itibarıyla yatırılmaya başlanmıştı. Bu sene de yılbaşı gelmeden ödemelerin yapılması bekleniyor.

KYK BURS/KREDİ ÖDEMESİ NE KADAR?

Lisans ve ön lisans öğrencileri için bu dönem burs ücreti 1.250 TL'den 2 bin TL'ye yükseltilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılı burs ve kredi miktarlarının lisansta 2 bin, yüksek lisansta 4 bin, doktorada ise 6 bin liraya yükseltildiğini açıklamıştı.