KYK burs/kredi başvuruları ne zamana uzatıldı? Gençlik ve Spor Bakanı açıkladı!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ankara'daki Cebeci Site Yurdu'nda düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Kasapoğlu, 2022-2023 eğitim öğretim yılı burs ve kredi başvuru sürecinin yeniden başlatıldığını dile getirdi. Peki, KYK burs/kredi başvuruları ne zamana uzatıldı? KYK burs başvuruları ne zaman bitecek?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün 2022-2023 eğitim öğretim yılı için burs/kredi başvuruları 17 Kasım'da sona ermişti. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, GSB burs-kredi başvuru süresinin uzatıldığını açıkladı. Peki, KYK burs/kredi başvuruları ne zamana uzatıldı? KYK burs başvuruları ne zaman bitecek?

KYK BAŞVURULARI NE ZAMANA UZATILDI?

KYK burs/kredi başvuruları yarın 23.59'a kadar uzatıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Kasapoğlu "Bazı gençlerimiz bu süreçte çeşitli nedenlerle başvuru yapamadıklarını ifade ettiler. Biz de onların bu taleplerini değerlendirerek an itibarıyla başvuru sürecini tekrar başlatıyoruz. İnanıyorum ki yarın 23.59'a kadar gençlerimiz başvurularını yapmış olacak ve değerlendirmeleri de başlamış olacak. Sistem an itibarıyla E- Devlet üzerinden açıldı."

Yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler, yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk öğrencilerin burs ve kredi başvurusunda bulunabildiğini kaydeden Kasapoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Başvurular, tamamen objektif kriterlerle insan eli değmeden değerlendiriliyor. Şu anda lisans öğrencilerine aylık 850, yüksek lisans öğrencilerine aylık 1700, doktora öğrencilerine ise aylık 2 bin 550 lira burs ve kredi ödemesi gerçekleştiriyoruz. Bu yıl inşallah bu oranları güncelleyeceğiz. Yeni rakamları da önümüzdeki süreçte paylaşacağız. Gençlerimizle birlikte olmaya devam edeceğiz. Amacımız, gençlerimizin mutlu olması, onları daha aydınlık yarınlara hazırlamak. Bu çaba gayret ve inançla çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

KYK borçları silindi mi? Son dakika KYK borç silinmesi haberleri...

E-devlet KYK kredi borcu sorgulama: KYK kredi borcu sorgulama nasıl yapılır?