KYK burs taahhütname onayı nedir, nasıl yapılır? KYK burs taahhütname onayı ne zaman son?

KYK burs ve öğrenim kredisi alan öğrencilerin önlerinde taahhütname işlemi bulunıyor. Yükseköğrenim öğrencileri, burs ve kredilerini alabilmek için e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylayabilecekler. Peki, KYK burs taahhütname onayı nedir, nasıl yapılır? KYK burs taahhütname onayı ne zaman son?

KYK burs taahhütname onayı üniversite öğrencileri tarafından yoğun olarak araşytırılmaya başlandı. Uzun süredir heyecanla beklenen sonuçlar az önce açıklandı. Sisteme girerek sonuçları öğrenen adaylar "KYK burs taahhütname onayı nedir, nasıl yapılır? KYK burs taahhütname onayı ne zaman son?" sorularını sorguluyor. İşte detaylar...

KYK TAAHHÜTNAMESİ NEDİR, NE DEMEK?

Öğrencilerin müracaat etmiş olmaları kendilerine mutlaka burs veya kredi tahsis edileceği anlamına gelmemektedir. Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrenciler Kurumun kyk.gsb.gov.tr internet adresinde ilan edilmektedir. Kendilerine burs veya kredi tahsis edilen; 18 yaşından büyük öğrenciler taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurumumuz linkine ulaşarak kendi e-devlet şifreleri ile, 18 yaşından küçük öğrenciler, taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurumumuz linkine ulaşarak, anne veya babanın e-devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-devlet şifreleri ile onaylayacaklardır.

KYK burs başvuru sonuçları E-DEVLET SORGULAMA EKRANI! Son dakika sonuçlar belli oldu

KYK TAAHHÜTNAME ONAYI NE ZAMAN SON?

Dr. Osman Aşkın Bak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "19 Kasım saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerinizi onaylamayı lütfen unutmayın." ifadelerini kullandı.

Yükseköğrenim öğrencileri, burs ve kredilerini alabilmek için e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylayabilecekler. Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere Aralık ayı içinde ödemeleri gerçekleşecek. Öğrenciler, taahhüt onaylarını 19 Kasım saat 23.59'a kadar e-Devlet mobil uygulaması üzerinden de yapabilecek.

Öğrenim kredisi nedir, ne demek? Öğrenim kredisi burs mu, geri ödemeli mi?

Burs-kredi başvurusu yaparak taahhütnamesini onaylayan yükseköğrenim öğrencilerinin Ekim ayından geçerli olmak üzere üç aylık burs-kredileri de ay sonuna kadar yatırılacak.