KYK burs sonuçları için geri sayım... KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs sonuçları açıklandı mı? sorusunun yanıtı binlerce öğrenci tarafından araştırılıyor. GSB burs başvuruları 12 Ekim-19 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi. Başvurularını tamamlayan öğrenciler sonuçların ne zaman açıklanacağını sorguluyor.

KYK burs sonuçları büyük bir heyecanla bekleniyor. Üniversiteliler Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca başlatılan KYK burs başvurularını 19 Ekim 2023 tarihine kadar gerçekleştirdi. Peki, KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. geçtiğimiz sene Kasım ayında başvuruları alınan 2022-2023 KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları 16 Aralık'ta açıklanmıştı.

KYK burs ödemeleri kimlik numarasının son hanesine göre öğrencilere yatıyor. Bu seneki burs başvuru sonuçlarının açıklanmasından sonra KYK tarafından belirlenen tarihlerde hesaplara burslar yatmış olacak. KYK burs ve kredisi ödemeleri her ay, öğrencinin TC kimlik numarasının son rakamına göre ayın 6. ve 10.günleri arasında hesaplanarak yatırılıyor.

KYK BURSU, KREDİSİ NE KADAR, KAÇ TL?

KYK Ön Lisans Kredisi/Bursu: 1250 TL

KYK Lisans Kredisi/Bursu: 1250 TL

KYK Yüksek Lisans Kredisi/Bursu: 2500 TL

KYK Doktora Kredisi/Bursu: 3750 TL