2023 2024 KYK burs ve kredisi ne kadar? KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs başvuru sonuçları bekleniyor. Yeni burs ve kredi ücretleri lisans ve önlisans öğrencileri için 1.250 liradan 2 bin liraya, yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 500 liradan 4 bin liraya, doktora öğrencileri için ise 3 bin 750 liradan 6 bin liraya yükseltildi. Peki, KYK burs sonuçları Kasım'ın kaçında açıklanacak?

2024 KYK burs başvuru sonuçlarının bu sene kasım ayının sonlarına doğru açıklanması bekleniyor. Burs şartlarını sağlayan ve başvurusu onaylanan öğrencilerin 4 yıl boyunca ödemeleri gerçekleştirilecek. Peki, KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak 2023 2024? KYK burs ve kredisi ne kadar?

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs başvuru sonuçları açıklanmadı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2023-2024 KYK burs başvuru sonuçları değerlendirme işlemleri henüz sona ermedi.

KYK burs ve kredi başvuruları, geçtiğimiz yıl KYK burs başvuruları kasım ayında başlamış ve sonuçlar 16 Aralık'ta açıklanmıştı.

Başvuru sonuçlarının en geç 15 Kasım tarihine kadar e-Devlet ekranı üzerinden açıklanması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

Adaylar KYK burs başvuru sonuçlarını e-Devlet ekranı üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresiyle birlikte sorgulayabilecek.

Öğrencilerin iki farklı sonuç beklerken "Burs alabilirsiniz" ifadesiyle karşılaşanlar karşılıksız burs alabilirler. "KYK kredi alabilirsiniz" sonucuyla karşılaşan adaylar ise öğrenim kredisi alabilecek.

KYK öğrenim kredisi çıkan adaylar için zorunluluk bulunmuyor. Adaylar taahhütname onayı yapmadığı durumlarda burs ve kredi hakkını kaybediyor.

KYK burs sonuçları açıklandıktan sonra öğrenciler için taahhütname onayı takvimi paylaşılacak.

2024 KYK BURSU NE KADAR?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "2024 yılı kredi ve burs rakamını lisans öğrencileri için 1250 liradan 2 bin liraya, yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 500 liradan 4 bin liraya, doktora öğrencileri için 3 bin 750 liradan 6 bin liraya çıkarıyoruz." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığından kredi veya burs alan 1milyon 600 bin öğrenci için gelecek yıl ödenecek yeni kredi ve burs miktarlarını açıklayan Erdoğan, "2024 yılı kredi ve burs rakamını lisans öğrencileri için 1250 liradan 2 bin liraya, yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 500 liradan 4 bin liraya, doktora öğrencileri için 3 bin 750 liradan 6 bin liraya çıkarıyoruz." ifadesini kullandı.

Başkan Erdoğan, yeni kredi ve burs miktarlarının tüm öğrencilere hayırlı olmasını diledi.