2023-2024 KYK burs ödemeleri başladı! TC. kimlik numarasına göre KYK burs ödeme tarihleri

KYK burs ödemeleri 28 Kasım 2023 tarihi itibariyle başladı. KYK'dan ilk burs/kredisini alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla normal öğrenim süresince ödeme yapılacak. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün (KYK), resmi sosyal medya hesabı üzerinden Öğrenim kredisi ve burs ödemelerinin başladığını duyurdu. KYK bursları T.C. kimlik numarasının son rakamına göre hesaplara yatacak. İşte TC. kimlik numarasına göre KYK burs ödeme tarihleri

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK), burs ve Öğrenim kredisi ödemelerinin başladığını duyurdu. İlk defa burs ve kredi alma hakkı kazanan öğrencilerin, Ekim ve kasım ayı ödemeleri toplu olarak hesaplarına yatırılacak. 2023-2024 KYK burs ödemeleri, TC kimlik numarasının son hanesine göre yapılacak. İşte TC. kimlik numarasına göre KYK burs ödeme tarihleri

KYK BURS ÖDEMELERİ BAŞLADI!

2023-2024 öğretim yılı için burs-kredi başvurusu yaparak taahhütnamesini onaylayan yükseköğrenim öğrencilerinin Ekim ayından geçerli üç aylık burs-kredileri hesaplarına yatırılmaya başlandı.

Açıklama Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün (KYK), resmi sosyal medya hesaplarından geldi. Yapılan duyuruda; "Öğrenim kredisi ve burs alan yeni öğrencilere ekim ve kasım ayı ödemeleri bir arada!" ifadelerini kullandı.

TC. KİMLİK NUMARASINA GÖRE KYK BURS ÖDEME TARİHLERİ

KYK burs ve kredisi ödemeleri her ay, öğrencinin TC kimlik numarasının son rakamına göre ayın 6. ve 10. günleri arasında hesaplanarak yatırılıyor.

Buna göre TC Kimlik numarasının sonu '0' ve '2' olanlar 28 Kasım'da, '4' ve '6' olanlar 29 Kasım'da, '8' olanlar ise 30 Kasım'da KYK burs ödemelerini alabilecekler.

Öğrenim kredisi ve burs alan yeni öğrencilere ekim ve kasım ayı ödemeleri bir arada verilecek.

KYK BURSLARI NEREYE YATIYOR?

Öğrenciler ödemelerini T.C. kimlik numarası ile https://kygm.gsb.gov.tr/ internet adresinde yer alan "e-Ödeme Bölümü" ya da "Geri Ödeme Bölümü"nden yapabileceği gibi T.C. Ziraat Bankası ATM'lerinden veya internet bankacılığından da yapabilmektedir. Öğrenciler taksitlerini vadesinden önce ödeyebilmektedir. Yapmış oldukları ödemeler taksitlerinden düşmektedir. Taksitlerini her ayın son iş gününden sonraki bir tarihte ödeyenler, zamanında ödememiş sayılmaktadır.