KYK burs kredi ücreti ne kadar, ödemeler ne zaman yapılacak? 2022 2023 KYK burs öğrenim kredi paraları ne zaman verilecek?

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve öğrenim kredi başvuru sonuçları 16 Aralık tarihinde açıklandı. Başvuruda burs ve öğrenim kredisi hak elde eden öğrencilerin yakından takip ettiği ''2022 2023 KYK burs kredi ücreti ne kadar, ilk ödemeleri ne zaman yapılacak? KYK burs öğrenim kredi paraları ne zaman verilecek?'' soruların yanıtları haberimizde.


KYK 2022 2023 burs, kredi başvuru sonuçların ardından gözler ödemelerin yapılacağı tarihe çevrildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca (GSB) düzenlenen Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi ödeme tarihleri taahhütname onayı sonrası belli olacak. Peki KYK burs kredi ilk ödemeleri ne zaman yapılacak?

Bakan Kasapoğlu tarafından duyurulan sonuçlar e devlet üzerinden adayların erişimine sunuldu:

KYK KREDİ PARALARI NE ZAMAN YATACAK 2022?

KYK burs ve kredi ödemeleri her ay, öğrencinin TC kimlik numarasının son rakamına göre ayın 6. ve 10. günleri arasında hesaplanarak yatırılıyor.

İlk kez burs ve kredi alacak öğrencilerin ekim, kasım ve aralık ayı ödemelerini birlikte almaları bekleniyor.

2022-2023 KYK BURS VE KREDİ ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

KYK lisans bursu 850 TL'den 1250 liraya

Yüksek Lisans burs ücreti 1700 TL'den 2 bin 500 liraya

Doktora burs miktarı ise 2 bin 550 TL'den 3 bin 750 TL'ye yükseltildi.

TAAHÜTNAME ONAYI NASIL YAPILIR?

Burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin belirlenen tarihe kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor. Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamıyor.

GSB KYK burs taahhütname onayı nedir, nasıl yapılır? KYK burs taahhütname onayı son gün ne zaman, onaylanmazsa ne olur?