KYK burs başvurusunda posta kodu nedir? Posta kodu nasıl öğrenilir?

KYK burs başvurusunda posta kodu merak ediliyor. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2023-2024 dönemi için burs/kredi başvurularının başladığını açıkladı. E devlet üzerinden burs başvurusunda bulunmak isteyen kimselerden posta kodu girilmesi istendi. Peki, KYK burs başvurusunda posta kodu nedir? Posta kodu nasıl öğrenilir?

KYK burs başvurusunda posta kodu yoğun olarak araştırılmaya başlandı. KYK burs başvuruları bugün itibari ile başladı. Üniversiteye yeni başlayanlar ya da ara sınıfta okuyanlar müracaatlarını 19 Ekim'e kadar gerçekleştirebilecek. Başvuru sırasında posta kodunun yazılması gerekiyor. KYK burs başvurusunda posta kodu nedir? Posta kodu nasıl öğrenilir?

KYK BURS BAŞVURUSUNDA POSTA KODU NEDİR?

Posta kodu, bir adrese mektup gönderirken gerekli olan harf veya basamaklar serisidir. Bir kere posta kodu kullanıldığında, diğer işlemler için de mümkün hale gelir.

Adresinizin posta kodunu öğrenebilmek için, posta kodu danışma servisini arayarak veya internet üzerinden adresinizi sorgulayarak posta kodunuzu öğrenebilirsiniz.

POSTA KODU NASIL ÖĞRENİLİR?

Posta kody PTT'nin web sayfasındaki hizmetten öğrenilebiliyor. İl, ilçe ve mahalle/köy/semt gibi bilgilerin girilmesi halinde posta kodu sorgulaması yapılabiliyor.

Posta kodu öğrenmek için tıklayın.

E-devlet KYK burs başvurusu: GSB burs başvurusu nasıl yapılır? Ne zaman yapılır?