KYK burs ve kredi başvurusu ne zaman alınacak, şartlar neler? KYK burs başvurusu başladı mı?

KYK burs başvurusu için araştırmalar yapılıyor. Binlerce öğrenci üniversite eğitimleriyle beraber burs ve kredi başvurusu almak için detayları öğrenmek istiyor. Adaylar açıklanan tarihler arasında başvurularını e-devlet sistemi üzerinden yapıyor. Peki, KYK burs başvurusu başladı mı? KYK burs ve kredi başvurusu ne zaman alınacak, şartlar neler?

KYK burs başvurusu hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler araştırmalara başladı. Binlerce tarihlerin açıklanmasıyla e-devlet sistemi üzerinden başvurusunu yapacak. Kredi alan öğrenciye burs veya burs alan öğrenciye kredi verilmeyecek. KYK burs başvurusu başladı mı? KYK burs ve kredi başvurusu ne zaman alınacak, şartlar neler?

KYK BURS BAŞVURUSU BAŞLADI MI?

KYK burs başvuruları ile ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Başvuruların eylül ya da ekim aylarında açıklaması bekleniyor. Detaylar gelince haberimizde yer alacaktır.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,

Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler,

burstan yararlanabilmektedir.

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.