KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor? KYK burs başvuru tarihi belli mi?

KYK burs/ öğrenim kredisi başvurularının başlayacağı tarih merak ediliyor. 2022-2023 eğitim öğretim döneminde KYK kredi ve burs başvuruları 15-17 Kasım 2022 tarihleri arasında kabul edilmişti. Peki, KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor? KYK burs başvuru tarihi belli mi?

KYK bursu almak isteyen üniversite öğrencileri, başvuru tarihlerini kaçırmak istemiyor. KYK yurt başvuruları 24 Ağustos 2022 tarihinde başlamış, burs başvuruları ise Kasım ayında başlamıştı. Peki, KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor? KYK burs başvuru tarihi belli mi?

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KYK burs başvuru tarihleri henüz belli değil. Bu yılki başvuruların da yine aynı aylar içinde alınması bekleniyor.

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK burs ve kredi başvuru işlemleri e Devlet üzerinden yapılıyor. Yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından e-Devlet Kapısı üzerinden alınmaktadır. Bu sebeple e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

BURS/KREDİ BAŞVURULARI AYRI AYRI MI YAPILMAKTADIR?

Burs/kredi başvuruları internet ortamında aynı başvuru sayfası üzerinden birlikte alınmaktadır.

Yurt dışında yükseköğrenim görmekte olan öğrenciler burs/kredi başvurusu yapabilir mi?

Yurt dışında öğrenim görmekte olan öğrenciler burs/kredi başvurusunda bulunabilmektedir.

BURS/KREDİ BAŞVURUSU YAPTIKTAN SONRA NE YAPILMASI GEREKMEKTEDİR?

Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrencilerin yapacakları iş ve işlemler sonuç açıklama sayfasında ayrıntılı olarak yer almaktadır. Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilerin belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden burs/kredi onay işlemi ekranında yer alan "taahhütname onayı" işlemini yapmaları gerekmektedir. Taahhütname onayı yapmayan öğrenciye ödeme yapılmamaktadır.