KYK burs başvuru sonuçları E-DEVLET SORGULAMA EKRANI! Son dakika sonuçlar belli oldu

KYK burs başvurusunda bulunan üniversite öğrencilerinin heyecanla beklediği sonuçlar belli oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. İşte KYK burs başvuru sonuçları SORGULAMA EKRANI...

KYK burs başvuru sonuçları SORGULAMA EKRANI açıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Adaylar KYK burs başvuru sonuçlarını e-Devlet ekranı üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresiyle birlikte sorgulayabilecek.

KYK BURS SONUCU SORGULAMA EKRANI

Öğrencilerin iki farklı sonuç beklerken "Burs alabilirsiniz" ifadesiyle karşılaşanlar karşılıksız burs alabilirler. "KYK kredi alabilirsiniz" sonucuyla karşılaşan adaylar ise öğrenim kredisi alabilecek.

KYK öğrenim kredisi çıkan adaylar için zorunluluk bulunmuyor. Adaylar taahhütname onayı yapmadığı durumlarda burs ve kredi hakkını kaybediyor.

KYK burs sonuçları açıklandıktan sonra öğrenciler için taahhütname onayı takvimi paylaşılacak.

2024 KYK BURSU NE KADAR?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "2024 yılı kredi ve burs rakamını lisans öğrencileri için 1250 liradan 2 bin liraya, yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 500 liradan 4 bin liraya, doktora öğrencileri için 3 bin 750 liradan 6 bin liraya çıkarıyoruz." dedi.