4. tip KYK yurdu özellikleri nelerdir? KYK 4 tip yurt kaç kişilik?

KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrenciler, kalacakları yurt tiplerini araştırmaya koyuldu. KYK yurt tipleri, Kredi Yurtlar Kurumu tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda sınıflandırılır. 6 tipten oluşan KYK Yurtlarının ücretleri ise oda sayısı ve sosyal faliyet alanlarına göre değişmektedir. 4. tip KYK yurdu, ülkemizde bulunan orta derecede yurtlardır. Peki 4 tip KYK yurtları kaç kişilik? 4. tip KYK yurdu özellikleri nelerdir? İşte detaylar...

4. tip KYK yurdu özellikleri, yurt başvurusunda bulunan öğrenciler tarafından araştırılıyor. Kredi Yurtlar Kurumu tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda 6 tip KYK yurdu bulunmaktadır. KYK yurt tipleri; Odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı, içerisinde tuvalet banyo olması gibi özelliklere göre sınıflandırılır. KYK Yurtlarının ücretleri oda sayısı ve sosyal faaliyet alanlarına göre değişmektedir. Peki 4 tip KYK yurtları kaç kişilik? İşte 4. tip KYK yurdu özellikleri

4 TİP KYK YURTLARI KAÇ KİŞİLİK?

2024-2025 KYK yurt sonuçlarının açıklanmasının ardından KYK 4.tip yurt özellikleri sorgulanmaya başlandı. KYK yurt tipleri; Odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı, içerisinde tuvalet banyo olması gibi özelliklere göre 6 ayrı tipten oluşur.

4. tip KYK yurtları ülkemizde bulunan orta derecede yurtlardır. 4. tip yurtlarda oda büyüklüğüne göre kişi sayısı 2-4 kişi olarak değişmektedir. Odalarda çalışma masası, buz dolabı ve bazı yurtlarda kitaplık bulunmaktadır.

4. TİP KYK YURDU ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Yurt odaları 2-4 kişilik

Odalarda çalışma masası, kitaplık, mini buzdolabı, elbise dolabı, İnternet

Sabah kahvaltısı- Akşam yemeği

7/24 sıcak su

Asansör

Kantin

Çalışma Odası

Valiz odası

Mescit

KYK yurdu kampüste ise sosyal aktiviteler KYK yurt çevresindedir.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

KYK yurt tipleri, 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip olarak sıralanırken, bu sınıflandırma; odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı, içerisinde tuvalet banyo olması gibi özelliklere göre belirleniyor. Yurt ücretleri KYK 1. tip yurtlardan KYK 6. tip yurtlara doğru artış göstermektedir.

En ucuz KYK yurdu 1. tip olurken, en yüksek ücrete sahip olan yurt ise 6. tip olarak seçeneklerde yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl yurt ücretleri; tip 1 ücreti aylık 345 TL, tip 2 aylık 405 TL, tip 3 aylık 480 TL, tip 5 aylık 510 TL ve tip 6 570 TL olarak ödenmişti.

2024-2025 yeni eğitim ve öğretim dönemi için KYK yurt ücretleri henüz duyurulmadı. KYK yurt ücretleri açıklanır açıklanmaz haberimizde yer alacaktır.

KYK YURT TİPLERİ VE ÖZELLİKLERİ

KYK yurtları 6 farklı tipte bulunuyor. İşte, yurt tipleri:

1. tip ve 2. tip yurtlar genellikle 6-8 öğrencilik odalardan oluşuyor. Tip 1-2 KYK yurdunda kalan öğrencilerin barınma, yemek ve güvenlik ihtiyaçları karşılanıyor. Bu yurtta sabah kahvaltısı ve akşam yemeği bulunuyor.

3. tip ve 4. tip: KYK yurtlarında oda büyüklüğüne göre kişi sayısı 2-4 kişi olarak değişebiliyor. Odalarda çalışma masası, buz dolabı ve bazı yurtlarda kitaplık bulunmaktadır. Banyo ve tuvalet ortak kullanım alanı olabiliyor.

5. tip ve 6. tip: KYK yurtları diğer tiplere göre en yüksek yurt ücreti ve depozito ücretine sahiptir ve bu yurtlarda odalar 1, 2 ve 3 kişiliktir. 5 ve 6. tip yurtlarda tuvalet ve banyolar her odada bulunuyor.

5. tip KYK yurdu özellikleri nelerdir? 5. tip KYK yurtları kaç kişilik?

KYK 6.tip yurt kaç kişilik, ücreti ne kadar?

KYK yurt tipleri neler? KYK 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip nedir, özellikleri nelerdir?

KYK yurt kayıtları nasıl yapılır, ödemeler nereye yapılacak? KYK yurt kayıt tarihleri 2024!