KYK 3. tip yurt nedir? 3. tip yurdu kaç kişilik, ücreti ne kadar? İşte KYK 3. tip yurt özellikleri

KYK yurt sonuçları açıklandı. GSB Yurt kayıt işlemleri 7 Eylül'de sona erecek. Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin, kayıt işlemlerini 7 Eylül saat 23:59 'a kadar e-Devlet üzerinden tamamlaması gerekiyor. Kendisine 3. tip yurt çıktığını gören üniversiteliler aramalarını hızlandırdı. Peki, KYK 3. tip yurt nedir? 3. tip yurdu kaç kişilik, ücreti ne kadar? İşte KYK 3. tip yurt özellikleri

KYK yurt sonuçları belli oldu. Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü belirledikleri kriterler doğrultusunda yurtları 1.2.3.4.5 ve 6. tip yurt olarak sınıflandırmaktadır. Ücretler de bu tiplere göre değişkenlik göstermektedir. Peki, KYK 3. tip yurt nedir? 3. tip yurdu kaç kişilik, ücreti ne kadar? İşte KYK 3. tip yurt özellikleri ve fiyatları

KYK 3. TİP YURT NEDİR?

KYK yurtları ülkemizde bulunan orta derecede yurtlardır. Odalarda çalışma masası, buz dolabı ve bazı yurtlarda kitaplık bulunmaktadır. Banyo, Tuvalet ortak kullanım alanı olabiliyor.

TİP 3 KYK KAÇ KİŞİLİK?

KYK yurt tipleri, 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip olarak sıralanırken, bu sınıflandırma; odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı, içerisinde tuvalet banyo olması gibi özelliklere göre belirlenir.

3. tip yurtlarda oda büyüklüğüne göre kişi sayısı 2-4 kişi olarak değişmektedir.

3. tip KYK yurdunun odalarında çalışma masası, buz dolabı ve bazı yurtlarda kitaplık bulunmaktadır. Banyo, Tuvalet ortak kullanım alanı olabilir.

3. TİP KYK YURDU ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

3. tip KYK yurtları ülkemizde bulunan orta derecede yurtlardır.

6 tip KYK yurdu bulunmaktadır. KYK yurt tiplerinde kriterler; Yurtların fizik özellikleri, odalarda kalan öğrenci sayısı ve yurtların sosyal faaliyet alanlarına göre değişmektedir. 1. tip KYK yurt tipi, Yurt Ücreti ve Depozito açısından en uygun olanıdır.

Odalarda çalışma masası, kitaplık, mini buzdolabı, elbise dolabı, İnternet

Sabah kahvaltısı- Akşam yemeği

7/24 sıcak su

Asansör

Kantin

Çalışma Odası

Valiz odası

Mescit

2 ve 3. tip KYK yurtlarını ayıran genel özellik sosyal faaliyet alanlarının bulunmasıdır.

KYK yurdu kampüste ise sosyal aktiviteler KYK yurt çevresindedir.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

KYK yurt tipleri, 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip olarak sıralanırken, bu sınıflandırma; odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı, içerisinde tuvalet banyo olması gibi özelliklere göre belirleniyor. Yurt ücretleri KYK 1. tip yurtlardan KYK 6. tip yurtlara doğru artış göstermektedir.

En ucuz KYK yurdu 1. tip olurken, en yüksek ücrete sahip olan yurt ise 6. tip olarak seçeneklerde yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl yurt ücretleri; tip 1 ücreti aylık 345 TL, tip 2 aylık 405 TL, tip 3 aylık 480 TL, tip 5 aylık 510 TL ve tip 6 570 TL olarak ödenmişti.

2024-2025 yeni eğitim ve öğretim dönemi için KYK yurt ücretleri henüz duyurulmadı. KYK yurt ücretleri açıklanır açıklanmaz haberimizde yer alacaktır.

KYK yurt tipleri neler? KYK 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip nedir, özellikleri nelerdir?

KYK 4 tip yurt kaç kişilik? 4. tip KYK yurdu özellikleri nelerdir?

5. tip KYK yurdu özellikleri nelerdir? 5. tip KYK yurtları kaç kişilik?

KYK 6.tip yurt kaç kişilik, ücreti ne kadar? 6. tip KYK yurdu özellikleri nelerdir?

KYK yurt yedek ne demek 2024? KYK yurt yedek sırası ne zaman gelir?