KUZGUN-SS testler için hazır... Güdümlü Modüler Mühimmat!

Birçok farklı sistemin millileştirilmesinde öncü olan TÜBİTAK SAGE, KUZGUN-SS Güdümlü Modüler Mühimmat'ın testlerine başlanacağını açıkladı.

Defenceturk.net

TÜBİTAK SAGE resmi twitter hesabından KUZGUN Modüler Müşterek Mühimmat'ın KUZGUN-SS (Serbest Süzülüm) konfigürasyonun testlere hazır olduğunu "Biz hazırız" ifadeleriyle duyurdu. Paylaşımda KUZGUN-SS'nin test mühimmatının (turuncu renk test mühimmatlarında kullanılmaktadır) görseli yer alıyor.

Defenceturk.net'in haberine göre, 100 kg'ya yakın ağırlığı, farklı güdüm ve harp başlığı seçenekleriyle KUZGUN-SS; En başta AKINCI ve AKSUNGUR gibi İHA'ların yanında F-16, Hürkuş ve gelecekteki KIZILELMA MİUS ve Hürjet gibi platformlarda kullanılabilecek. Modüler ve maliyet etkin olması onu Türk Hava Kuvvetleri'nin kabiliyetlerinde önemli bir kuvvet çarpanı yapacak. KUZGUN'un hedef profilinde askeri birlikler, hafif/ağır zırhlı araçlar, hareketli hedefler, askeri kamp, hareketli su üstü hedefleri, ve sığınaklar yer alıyor.

KUZGUN MODÜLER MÜŞTEREK MÜHİMMAT

Kuzgun Modüler Müşterek Mühimmat (MMM), Taktik güdümlü mühimmat ihtiyacının karşılanması amacıyla geliştirilen, sevk ve seyrüsefer/güdüm yöntemleri ile harp başlığı açısından modüler, düşük maliyetli, çoklu kullanıma uygun, yüksek vuruş hassasiyeti ve düşük yanal hasara sahip yeni nesil 100 kg sınıfı ürün ailesidir.

İTKİ SEÇENEKLERİ

Serbest Süzülüm (KUZGUN-SS)

Turbojet Motorlu (KUZGUN-TJ)

Katı Yakıtlı Roket (KUZGUN-KY)

HARP BAŞLIĞI SEÇENEKLERİ

Parçacıklı

Delici (Çukur İmlalı)

Termobarik

Genel Maksat

GÜDÜM SEÇENEKLERİ

Ataletsel Navigasyon Sistemi

Küresel Konumlandırma Sistemi (CRPA/Anti-Jamming özellikli)

Veri Bağı

Lazer Arayıcı Başlık

IIR/CCD Arayıcı Başlık

mmW Radar