Bala Hatun tarihte nasıl ve ne zaman öldü? Kuruluş Osman Bala Hatun gerçekte kimdir?

Atv ekranlarının reyting rekortmeni dizisi Kuruluş Osman bu akşam yeni bölümü ile ekrana geliyor. Dizide bu akşam Osman Bey fitnenin başladığı yere yürüyecek hesap soracaktır. Bala Hatun da Osman Bey'le gidecektir. Bala Hatun'un iyileşip ayaklanması ve Osman Bey'in yanında olması hayranlarını çok sevindirdi. Peki, Bala Hatun kimdir? Bala Hatun tarihte nasıl ve ne zaman öldü?

Kuruluş Osman yeni sezonunun başından beri ciddi bir rahatsızlığı olan Bala Hatun, Halime'nin vefatından sonra toparlanamamıştı. Ancak ekrana gelen bölümde Bala Hatun'un iyileştiği ve Osman Bey'e eşlik ettiği görüldü. Bu gelişme sonrası Bala Hatun sonrası fanları hem çok sevindi hem de aramalarını hızlandırdı. Peki, Bala Hatun gerçekte kimdir? Bala Hatun tarihte nasıl ve ne zaman öldü?

BALA HATUN KİMDİR?

Özge Törer'in canlandırdığı Bala Hatun Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Gazi'nin eşi ve Şeyh Edebali'nin kızı. Vezir Alâeddin Bey'in annesidir.

Râbi'a Bala Hâtun'un hayatı hakkında pek az bilgi bulunmaktadır. Şeyh Edebali'nin kızı ve Alâeddin Paşa'nın annesi kabul edilir. Rabia Bala Hatun, Osman Gazi ile evlenmiştir.

BALA HATUN TARİHTE NE ZAMAN VE NASIL ÖLDÜ?

Bala Hatun'un ne zaman ve nasıl öldüğü kesin olarak bilinmiyor. 1333 yılında Bursa'da öldüğü düşünülüyor. Bazı kaynaklarda bir savaşta şehit düştüğü bilgisi yer alırken 1333 yılında Biga Kalesinde hayatını kaybettiği de söylenmektedir.

BALA HATUN'A GELEN O YORUMLAR

Bala hatun geri döndüğüne çok sevindim osman bey ve bala hatun sahneleri görmek istiyoruz

Balammmm Osmanın Yanına Dündüüüüüüüü

Balaam ayaklandı, iyice toparlansında savaş sahnelerini göstersinler

Bala hatunu ayakta gördük çok şükür umarım bir an önce cenk etmeye başlar.Alaeddin Bey'i böyle görmek üzdü beni.Ama onun pusadı da zekası kadar keskindir.Kurtulacaktır hatta onun başka bir planı daha vardır elbet.Tasa etmeyesiniz

Sonunda Bala Sultanımız Döndü.. Çarşamba gününü Sabırsızlıkla bekliyoruz

Bala Hatun asaletin, güzelliğin konuşur. Sonunda ayakta görebildik

Sultanımız ayağa kalktı sonun da , kol kola gezmeleri çok güzeldi , tekrardan yan yana at sürmeleri muhteşem , hasret kaldığımız sahnelere kavuşuyoruz

Bu arada bala hatun sahalara geri dönüyor

Balamız beyinin ardında yerini almış, çok şükür

Kuruluş Osman 133. bölüm izle tek parça! Kuruluş Osman son bölüm izle, full!