Kurt ve tilkilerin içindeki kedi nerede? Zekasına güvenen deniyor! 612 kişiden 42'si başarılı oldu

Kurt, tilki ve kedi görseline istinaden oluşturulan bu optik illüzyon testinde, sadece üstün dikkat ve zeka seviyesine sahip olan kişilerin başarılı olabilecekleri iddia edildi. Nitekim bu optik illüzyon testini çözmeye çalışan 612 kişiden 570'i başarısız oldu. Peki, siz zekanıza güveniliyor musunuz? İşte kurt, kedi ve tilki görseline istinaden oluşturulan o test…

Optik illüzyon testlerinin insanların dikkat becerisini geliştirme konusunda faydalı olduğu söyleniyor. Ayrıca bazı optik illüzyon testleri adeta zeka sınırlarını zorlayabiliyor. Bu nedenle söz konusu testler dünya çapında birçok insan tarafından yoğun ilgi görüyor.

Öte yandan kurt, kedi ve tilki görseline istinaden oluşturulan bu optik illüzyon testi de pek çok insanın dikkatini çekiyor.

ZEKASINA GÜVENEN DENİYOR

Türkiye'de 612 kişiye gösterilen bu optik illüzyon testinde, sadece 42 kişi 7 saniyede başarılı olabildi. Geriye kalan 570 kişi ise kurt ve tilkilerin arasındaki kedi görselinin yerini bulamadı.

Optik illüzyon testinde kurt ve tilki görselleri çoğunlukta bulunuyor. Kedi görselinden ise hem bir tane bulunuyor hem de gizli. Bu nedenle 7 saniyede bulunması dikkatinin yanı sıra yüksek zeka seviyesi gerektirebiliyor. Bunun sonucunda ise, zekasına güvenen kişilerin bu optik illüzyon testini çözmeyi denedikleri öne sürülüyor.

Zeka sınırlarını zorlayabilen bu testte pek çok insan başarılı olamamıştı. Peki siz 7 saniyede başarılı olabilir misiniz? İşte söz konusu kedi, kurt ve tilki görseline istinaden hazırlanan optik illüzyon testi;

Kedi İpucu: Zeka sınırlarını zorlayabilen bu testte, kurt ve tilki görsellerinin çoğunlukta olması işleri zorlaştırabiliyordu. Eğer siz de 7 saniyede başarılı olamadıysanız, optik illüzyon testinin en alt hafif sol tarafına daha dikkatli bakmalısınız.

KURT VE TİLKİLERİN İÇİNDEKİ KEDİNİN YERİ

Kurt ve tilki görsellerinin çoğunlukta olduğu bu testte pek çok insan gizli görseli 7 saniyede tespit edememişti. Çünkü kedinin ustalıkla gizlenmiş olması birçok insanı şaşırtabiliyordu. Bu nedenle bu testin adeta zeka sınırlarını zorladığı iddia ediliyordu.

Eğer siz de kurt ve tilkilerin içindeki kediyi bulamadıysanız, aşağıdaki resme bakabilirsiniz. İşte hem dikkat hem de zeka gerektirebilen optik illüzyon testinin sonucu;