Kurban kesilince kılınacak namaz hangisi? Kurban kesildikten sonra kaç rekat namaz kılınır?

Kurban Bayramı bugün başladı. Milyonlarca Müslüman kurban keserek durumu olmayan diğer Müslüman kardeşleri ile paylaşacak. Kurban kesme ibadetini yerine getirenler sonrasında kılınacak namazı araştırıyor. Peki, kurban kesilince kılınacak namaz hangisi? Kurban kesildikten sonra kaç rekat namaz kılınır?

Kurban kesilince kılınacak namaz merak ediliyor. Kurban Bayramı bu sene 28, 29, 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde idrak edlecek. Kurban kesme ibadeti bayramın 3. günü akşamına kadar yerine getirilebilecek. Kurbanı kesen Müslümanlar sonrasında kılınacak namazın kaç rekat olduğunu merak ediyor. Peki, kurban kesilince kılınacak namaz hangisi? Kurban kesildikten sonra kaç rekat namaz kılınır?

KURBAN KESİLİNCE KILINACAK NAMAZ HANGİSİDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

Esas olarak kurban namazı diye bir namaz yoktur. Bu namazın dinî bir gereklilik olduğu inancı veya kanaati yanlıştır. Ancak kişi nafile namaz kılınması mekruh olmayan bir vakitte, sebepli veya sebepsiz dilediği kadar nafile namaz kılabilir. Kurban kesen kişi de böyle bir ibadeti yapma imkânına kavuştuğu için Allah'ın verdiği nimete şükür olarak iki rekât nafile namaz kılabilir.

Kurban eti dağıtımı nasıl olmalı? Diyanet'e göre kurban eti kimlere verilir, kimlere verilmez?

KURBAN KESİM VAKTİ NE ZAMAN BAŞLAR VE BİTER?

Kurban kesim vakti, bayram namazı kılınan yerlerde bayram namazı kılındıktan sonra; bayram namazı kılınmayan yerlerde ise, fecirden (sabah namazı vakti girdikten) sonra başlar. Hanefîlere göre bayramın 3. günü akşamına kadar devam eder (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 154). Bu süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüz kesilmesi daha uygundur. Şâfiîlere göre ise 4. günü gün batımına kadar kesilebilir (Şirbînî, Muğni'l-muhtâc, IV, 383; İbn Rüşd, Bidâye, I, 436).

Dini, dualı, ayetli, hadisli Kurban Bayramı resimli mesaj seçenekleri tıkla, indir! Farklı, yeni KURBAN BAYRAMI MESAJLARI 2023 burada!

Kurban keserken okunacak dualar! Kurban keserken hangi dualar okunur?

Kurban eti dışarıda kaç saatte bozulur? Kurban eti ne zaman yenir?

Enam suresi 79. ve 162. ayeti oku! Kurban keserken okunan Enam suresi ayetleri okunuşu ve meali!