Kurban Bayramı tatili açıklandı! Bayram tatili 9 gün olacak mı, kaç gün olacak?

Kurban Bayramı tatili ile ilgili gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 15.00'te başladı. Erdoğan toplantı sonrası kamuoyu gündeminde yer alan ''Bayram tatili kaç gün olacak?'' sorusuna da açıklık getirdi. İşte Kurban Bayramı tatili ile ilgili beklenen açıklama!

Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün düzenlendi. Erdoğan toplantıda asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı ve ve bayram tatilinin kaç gün olacağı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, Kurban Bayramı tatili 9 gün mü olacak? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLACAK MI?

Merakla beklenen açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak. Kurban bayramı tatilini takip eden günler ile 15 Temmuz'u takip eden Çarşamba ve Perşembe günleri idari izin sayılacak.

KURBAN BAYRAMI TARİHLERİ 2022

Kurban Bayramı arifesi: 8 Temmuz Cuma

Kurban Bayramı 1. Gün: 9 Temmuz Cumartesi

Kurban Bayramı 2. Gün: 10 Temmuz Pazar

Kurban Bayramı 3. Gün: 11 Temmuz Pazartesi

Kurban Bayramı 4. Gün: 12 Temmuz Salı

KURBAN BAYRAMI ÖNEMİ NEDİR?

Müslümanlar tarafından Hicrî takvime göre Zilhicce ayının 10. gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan dinî bir bayramdır. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine 'Eyyâm-ı nahr' (Kesme günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arife denir. Kurban Bayramı, aynı zamanda İslam âleminin her yıl Mekke'de hac farizasını ifa ettikleri vakittir.

Kurban Bayramı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan birçok ülkede dinî bayram olmasının yanı sıra resmî tatil ilan edilir. Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindeki en önemli iki bayramdan biridir.

Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Kurban Bayramı her sene 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık 33 senede bir bayram aynı tarihlere tekabül eder.