Kuraklık desteği ne kadar verilecek? Kuraklık desteği 2021 yattı mı, ne zaman yatacak?

Kuraklık desteği ödemelerinden Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) üzerinde kaydı bulunan vatandaşlar yararlanacak. Konuya dair müjdeli haber Başkan Erdoğan'dan gelmişti. 651 bin üreticimize toplamda 2.6 milyar lira kuraklık desteği ödemesi yapılacağı duyurulmuştu. Kuraklık desteği ne kadar verilecek? Kuraklık desteği 2021 yattı mı, ne zaman yatacak?

Kuraklık desteği ödemeleri yakından takip ediliyor. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) üzerinde resmi kaydı bulunan çiftçiler, dekar başına 30 liradan 100 liraya kadar ödeme alacak. Kuraklık desteği ne kadar verilecek? Kuraklık desteği 2021 yattı mı, ne zaman yatacak?

KURAKLIK DESTEĞİ 2021 YATTI MI?

Başkan Erdoğan, 8 Aralık 2021 tarihli Kabine sonrası açıkladı, "Çiftçilere de bir müjde vermek istiyorum. Kuraklıktan zarar gören 651 bin üreticimizin hesabına toplamda 2,6 milyar lira kuraklık desteği ödemesini aralık ayının ikinci yarısında yatırıyoruz" dedi.

KURAKLIK DESTEĞİ NE KADAR VERİLECEK?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) üzerinde resmi olarak kaydı bulunan çiftçiler için verilecek olan kuraklık desteği, verim kaybına göre dekar başına 30 liradan 100 liraya kadar çıkabilecek.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. 2 saat 15 dakika süren toplantı sonrası Başkan Erdoğan yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Bir müjde de çiftçilerimize...

Kuraklık nedeniyle buğday, arpa, çavdar, yulaf, fritikale, nohut ve mercimek üreticilerimiz verim kaybına uğradfı.

651 bin üreticimize toplamda 2.6 milyar lira kuraklık desteği ödemesini aralıkın 2. yarısında çiftçilerimizin hesaplarına yatırıyoruz.

Tarımı desteklemeyi, çiftçilerimiz tohumu toprakla buluşturması, ekmesi, biçmesi, üretmesi için ne gerekiyorsa yapmayı sürdüreceğiz.

Yeni hasat sezonunda destekleme politikalarımızı girdi fiyatlarında yükselişlleri dkkate alarak belirleyeceğiz.

Önümüzdeki günlerde farklı kesimlere yönelik ilave destek programlarımızı paylaşmaya devam edeceğiz.