Kripto vurgunuyla rekor deneme

Kuzey Kore'nin 2022'de 96 balistik füze denemesinin maliyetinin, bilgisayar korsanlarının yaptığı rekor vurgundan sağlandığı ortaya çıktı. Hackerlar 2022'de 1.7 milyar dolarla tarihin en büyük kripto para vurgununu yaptı.

Kuzey Kore geçen yıl 96 balistik füze denemesi yaparak rekor kırdı. Ülkenin ekonomi verileri sır gibi saklanırken, 2016'daki son rakamlara göre gayri safi milli hasılanın bin 300 dolar olduğu tahmin ediliyor.

1.7 MİLYAR DOLARLIK KRİPTO

Buna rağmen Kim Jong-un'un füze programına aktardığı milyonlarca doların izi sürüldü ve arkasındaki gerçeğin 'kripto vurgunu' olduğu ortaya çıktı. The Economist'in haberine göre, bilgisayar korsanları 2022'de 1.7 milyar dolarla tarihin en büyük kripto para vurgununu yaptı. Raporlarla tespit edildiği belirtilen 600 milyon dolarlık en büyük vurgun Mart 2022'de gerçekleşti. Dergiye göre, hackerlar 4 yöntem kullanıyor: +Toplu kripto para küçük meblağlara bölünüyor. +Kripto paralar, kripto cüzdanlar arasında bölüştürülüyor. +Başka kripto coinler alınıyor. +Takibini önlemek için "mikser" denilen büyük dijital havuzlarda saklanıyor.

KORONA AŞISI ÜRETEN ŞİRKETE DE SALDIRDILAR

En ünlü Kuzey Koreli hacker grubu 'Lazarus Grup.' Kendilerine 'Barışın Koruyucuları' diyen grup BlueNoroff ve Andariel isimli iki ekipten oluşuyor. 2010'dan bu yana etkin olan grup en son, 2022'de koronavirüs aşı ve ilaçları yapan şirketlere saldırdı.