Bitcoin ve Etherium'da hareketlilik başladı! Kripto paralar yükselişte

Kripto paralar ABD verileri ile yükselişe geçti. En büyük kripto para varlıklarından Bitcoin (BTC) ve Etherium (ETH) 2022 yılında adeta dibi gördü. Dünya genelinde artan enflasyon ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi olaylardan etkilenen kripto paralar 2022 yılında yatırımcısının beklentisini karşılayamadı. ABD'nin Temmuz ayı enflasyon rakamlarıyla yeniden yükselişe geçen kripto paralarda hareketlilik başladı.

2022 yılında yatırımcısına istediğini vermeyen kripto paralar son yılların en düşük seviyelerinde seyrediyor. Rusya-Ukrayna savaşı ile büyük bir darbe yiyen ve ardından FED'in faiz kararıyla iyice gerileyen kripto varlıklar ABD'nin enflasyon verileri ile birlikte yeniden yükselişe geçti. Bitcoin yüzde 7, Etherium ise yüzde 13 oranında ivme kazandı. İşte BTC ve Etherium'da son durum...

BITCOIN VE ETHERIUM YÜKSELİŞE GEÇTİ

Amerika Birleşik Devletleri'nde aylık enflasyonun yüzde 0 düzeyine gelmesi kripto paralarda hareketliliği başlattı. FED'in de aldığı yeni kararlarla düzelme eğilim gösteren Bitcoin ve Etherium değer kazandı.

2022 yılında yatırımcısına bekleneni veremeyen ve adeta dibi gören kripto varlıklar ABD'nin enflasyon rakamlarıyla ufak da olsa değer kazandı. Bitcoin 24 bin seviyelerine çıkarak yüzde 7 değer kazanırken Etherium 1890 dolarlara kadar gelerek yüzde 13 oranında değer kazandı.

BÜYÜK SIÇRAYIŞ İÇİN HENÜZ ERKEN

Uzmanlar kripto paraların eski seviyelerine gelmesi ve yüksek bir sıçrayış göstermesi için henüz erken olduğunu söylüyor. Yatırımcıların da herhangi bir kripto para varlığını satın alırken dikkatli olması ve acele etmemesi gerektiği konusundaki uyarılar da yineleniyor.