KPSSP93 türü nedir? KPSS P93 puan türü ile alan meslekler nelerdir, hangi kurumlar alım yapar?

1 Eylül 2024 tarihinde uygulanan 2024-KPSS Ön Lisans Sınavı'nın değerlendirme işlemleri tamamlanarak sonuçlar erişime açıldı. Adaylar, sınav sonuçlarına 20 Eylül 2024 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecektir. Peki, KPSSP93 türü nedir? KPSS P93 puan türü ile alan meslekler nelerdir, hangi kurumlar alım yapar?

2024-KPSS Ön Lisans Sınav Sonuçları Açıklandı. Adaylar sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle görüntüleyebildi. Sonuçlarını gören adaylar KPSSP93 türü puanı ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Peki, KPSSP93 türü nedir? KPSS P93 puan türü ile alan meslekler nelerdir, hangi kurumlar alım yapar?

KPSS P93 NEDİR?

KPSS P93 puanı, üniversitelerin önlisans bölümlerinden mezun olan adayların gireceği KPSS önlisans sınavı sonrası oluşan puan türüdür. Önlisans KPSS yalnızca çift senelerde yapılmaktadır. Ancak alımlar her yıl yapılmaktadır. Örneğin 2024 yılında önlisans KPSS'ye giren bir aday hem 2024 hem de 2025 yılında yapılacak olan alımlarda P-93 puanını kullanabilir.

P93 PUAN TÜRÜ İLE ALAN MESLEKLER NELERDİR?

KPSS önlisans memur kadroları şunlardır;

Belediyelerde zabıta memuru

Kamu kurumlarında şoför

Üniversiteler ve kamu kurumlarında memur

İşletmen & kontrolör

Veri hazırlama ve kontrol işletmeni

KPSS önlisans kaç puanla atanır?

Ambar memuru

Hizmetli

Kaloriferci

Polis

Astsubay

Sekreter

Bu kadrolara girebilmek için önlisans memur alımı ilanlarını takip etmeniz gerekmektedir. Mezun olduğunuz bölümlere göre memuriyet kadroları değişiklik göstermektedir.

2024-2025 KPSS önlisans memur ataması ne zaman?