Gözler 2023 KPSS sonuçlarında! KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS lisans oturumları geçtiğimiz hafta sonu uygulandı. Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Alan Bilgisi Sınavları için adaylara 150 dakika süre verildi. Sınava katılan adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını öğrenmek istiyor. Peki, 2023 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? Tarih belli mi?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, KPSS oturumları geçtiğimiz haftalarda uygulandı. Memur olma hayali kuran adaylar heyecanla sonuçların açıklanacağı tarihi araştırıyor. Peki, KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM takvimine göre KPSS sonuçları 25 Ağustos'ta açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

KPSS alan bilgisi birinci oturumu, 30 il, 35 sınav merkezinde yapıldı. Oturumlara toplam 183 bin 252 aday başvurdu. Sınavlar için 488 bina, 6 bin 599 salon kullanıldı.

Emniyet görevlisi dahil 23 bin 851 kişi sınavlarda görev yaptı.

KPSS Alan Bilgisi'nin hukuk, iktisat ve maliye testlerinden oluşan ikinci oturumu da yapıldı.

Saat 14.45'teki KPSS Alan Bilgisi Sınavları ikinci oturumunda adaylara çoktan seçmeli 40'ar sorudan toplam 120 soru yöneltildi ve soruları cevaplamaları için 150 dakika süre verildi.