KPSS ortaöğretim memur ataması ne zaman? 2024/2 KPSS ortaöğretim tercih kılavuzu yayınlandı mı?

2024 yılı KPSS ortaöğretim memur atama süreci adaylar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. İki senede bir gerçekleştirilen ve lise mezunu olan adayların katılabildiği KPSS ortaöğretim sonuçları bugün erişime açılıyor. Peki, KPSS ortaöğretim memur ataması ne zaman? 2024/2 KPSS ortaöğretim tercih kılavuzu yayınlandı mı?

KPSS ortaöğretim sonuçları bugün açıklanacak. Sonuçların açıklanmasına az bir süre kala memur olma hayali kuran 1 milyonu aşkın aday atama ve tercih süreci ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Peki, KPSS ortaöğretim memur ataması ne zaman? 2024/2 KPSS ortaöğretim tercih kılavuzu yayınlandı mı?

KPSS ORTAÖĞRETİM MEMUR ATAMASI NE ZAMAN?

Adaylar sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle görüntüleyebiliyor.

Yeni atamaya ilişkin olarak henüz ÖSYM'den bir duyuru gelmedi. KPSS-2024/1: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme süreci için tercihler 11-18 Temmuz 2024 tarihleri arasında alınmış ve sonuçlar 29 Temmuz'da açıklanmıştı.

KPSS-2024/2 tercih kılavuzu henüz yayınlanmadı. Kılavuzun alımların yapılacağı tarihlerden hemen önce yayınlanması bekleniyor.

A GRUBU KADROLARA YERLEŞTİRMELER;

Bakanlıklar, bunların başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

B GRUBU KADROLARA YERLEŞTİRMELER;

kadroları 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin eki listelerde yer alan, genel ve katma bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

KPSS kaç puanla nereye atanırım 2024?

KPSS ortaöğretim 70 puanla atama var mı? KPSS ortaöğretim 71,72,73,74,75,76,77,78,79 puanla nereye atanırım?