KPSS 2024/2 kılavuzu yayınlandı mı? KPSS önlisans ve ortaöğretim tercihleri ne zaman?

Bu sene yapılacak 2. merkezi atama duyurusu bekleniyor. KPSS önlisans ve ortaöğretim tercihlerinin ne zaman alınacağı milyonlarca aday tarafından araştırılıyor. Tercih işlemleri, KPSS-2024/2 Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacak. Peki, KPSS önlisans ve ortaöğretim tercihleri ne zaman? KPSS 2024/2 kılavuzu yayınlandı mı?

Bu sene KPSS önlisans ve ortaöğretim sınavına katılan ve sonuçlarını görüntüleyen adaylar atama süreci ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Memur olma hayali kuran binlerce kişi ÖSYM tarafından yayınlanacak KPSS-2024/2: Bazı Kurum ve Kuruluşların Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme'yi bekliyor. Peki, KPSS önlisans ve ortaöğretim tercihleri ne zaman? KPSS 2024/2 kılavuzu yayınlandı mı?

KPSS ÖNLİSANS VE ORTAÖĞRETİM TERCİHLERİ NE ZAMAN?

KPSS-2024/2: Bazı Kurum ve Kuruluşların Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme başvuruları 19-26 Aralık tarihlerinde alınması bekleniyor.

KPSS önlisans ve ortaöğretim tercihleri henüz belli olmadı. KPSS 2024/2 kılavuzu yayınlandıktan sonra tercih tarihleri ile kadrolar netlik kazanazak.

TERCİHLERİN YAPILMASI İÇİN GENEL BİLGİLER

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM'ye internetle gönderildiği gün itibarıyla, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur.

Tercihlerin internetle ÖSYM'ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır.

Adayların boş kadrolara ve pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.