2024-2025 KPSS önlisans memur ataması ne zaman? KPSS önlisans tercihleri ne zaman?

KPSS-2024/1: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme tercihleri 11-18 Temmuz tarihlerinde alındı. Sonuçlar ise 29 Temmuz'da açıklandı. Bu yerleştirmede tercih yapanların 40 bin 568'i ön lisans mezunu olurken, 615 ön lisans mezunu yerleştirildi. Peki, yeni KPSS önlisans tercihleri ne zaman? 2024-2025 KPSS önlisans memur ataması ne zaman?

Memur olmak isteyen önlisans mezunları ÖSYM tarafından uygulanan KPSS oturumuna katılıyor. İki senede bir gerçekleştirilen sınav bu sene 1 Eylül'de yapıldı. Sınava 1 milyonu aşkın aday katıldı. Sonuçlar ise 20 Eylül'de erişime açılıyor. Aldıkları puanları görüntüleyen adaylar "KPSS önlisans tercihleri ne zaman? 2024-2025 KPSS önlisans memur ataması ne zaman?" sorularının yanıtını araştırıyor...

2024-2025 KPSS ÖNLİSANS MEMUR ATAMASI NE ZAMAN?

KPSS önlisans atamalarına yönelik tercihlerin ne zaman alınacağı henüz belli değil. Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirmeye dair ÖSYM'den açıklama gelmesi halinde haberimiz içerisine eklenecektir.

KPSS-2024/1 Önlisans yerleştirme sonuçları için tıklayın.

KPSS önlisans kaç puanla atanır? KPSS ön lisans 55,56,57,58,59,60 puanla nereye atanabilirim?

a) A Grubu Kadrolar; Bakanlıklar, bunların başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

b) B Grubu Kadrolar; kadroları 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin eki listelerde yer alan, genel ve katma bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.