KPSS ön lisans 55,56,57,58,59,60 puanla nereye atanabilirim? KPSS önlisans kaç puanla atanır 2024?

ÖSYM tarafından iki senede bir düzenlenen KPSS önlisans bu sene 1 Eylül'de gerçekleştirildi. KPSS Ön Lisans sınavına 1 milyon 205 bin 899 aday başvurdu. KPSS önlisans sınav sonuçları ise 20 Eylül'de erişime açılacak. Aldıkları puanı öğrenmek için sabırsızlanan adaylar atamalarla ilgili aramalarını hızlandırdı. Peki, KPSS önlisans kaç puanla atanır? KPSS ön lisans 55,56,57,58,59,60 puanla nereye atanabilirim? İşte detaylar...

2024 KPSS ön lisans sonuçları tüm adaylar tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Üniversitelerin 2 yıllık bölümlerinden mezun olan adaylara yönelik olarak gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS ön lisans sonuçları için beklenen gün geldi çattı. Adaylar sonuçlarını yarın ÖSYM'nin sonuç ekranından görüntüleyebilecek. Peki, KPSS önlisans kaç puanla atanır? KPSS ön lisans 55,56,57,58,59,60 puanla nereye atanabilirim?

KPSS ÖNLİSANS KAÇ PUANLA ATANIR?

KPSS memur atamaları, kurumların ilanlarında belirtilen puan koşullarına göre yapılıyor. Bazı kurumlar için 60, bazıları için ise 70 puan şartı aranıyor. 60, 65 ve 70 puan ile memur alımı yapan kurumlar İŞKUR'da sıralanıyor. Ayrıca, KPSS atamaları bölümlere ve şehirlere göre değişiklik gösteriyor.

a) A Grubu Kadrolar; Bakanlıklar, bunların başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

b) B Grubu Kadrolar; kadroları 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin eki listelerde yer alan, genel ve katma bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

KPSS ÖN LİSANS 55,56,57,58,59,60 PUANLA NEREYE ATANABİLİRİM?

Geçmiş dönemlere ait atama puanlarıyla hangi bölüm ve pozisyonlara kaç kadar puan ile alım yapıldığını öğrenebilirsiniz.

KPSS-2024/1 Önlisans Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar

KPSS-2023/1 Önlisans Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar için tıklayın.

KPSS-2023/2 Önlisans Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar için tıklayın.