KPSS alan bilgisi sınavı kaç dakika sürecek? KPSS alan bilgisi sınavı kaçta biter?

ÖSYM takvimine göre, 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı'nın Alan Bilgisi Oturumları bu 29-30 Temmuz'da uygulanıyor. Memur olma hayali kuran binlerce aday bu sabah ve öğleden sonra gerçekleşecek KPSS oturumlarına katılacak. Peki, KPSS alan bilgisi sınavı kaçta biter? KPSS alan bilgisi sınavı kaç dakika sürecek?

2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı'nın Alan Bilgisi Oturumları bu hafta sonu uygulanıyor. Sınava katılan adaylar ve refakatçileri sınavın ne kadar süreceğini ve kaçta biteceğini araştırıyor. Peki, KPSS alan bilgisi sınavı kaçta biter? KPSS alan bilgisi sınavı kaç dakika sürecek?

KPSS ALAN BİLGİSİ SINAVI KAÇTA BİTER?

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1. Oturum Cumartesi Sabah (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler,Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) : 29 Temmuz 2023 Saat 10.15'te başlayacak, 12.45'te sona erecek.

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturum Cumartesi Öğleden Sonra (Hukuk, İktisat, Maliye) : 29 Temmuz 2023 Saat 14.45'te başlayacak ve 17.15'te sona erecek.

SINAVDAN İLK KAÇ DAKİKA ÇIKILABİLİR?

KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumunun ilk 100 dakikası ve son 15 dakikası içinde,

KPSS Eğitim Bilimleri oturumunun ilk 75 dakikası ve son 15 dakikası içinde,

ÖABT'de 120 dakikalık testlerde ilk 90 dakikası ve son 15 dakikası içinde; 150 dakikalık testlerde ilk 110 dakikası ve son 15 dakikası içinde,

KPSS Alan Bilgisi oturumlarında sınav süresince

sınav salonunu terk etmeleri yasaktır. Sınav sırasında adayların, kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır. Bu durumdaki adaylara kesinlikle izin verilmeyecektir. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmayacak ve yukarıda belirtilen süreler tamamlanıncaya kadar sınav binasında bekletilecektir. Yukarıda belirtilen süreler tamamlanmadan sınav binasından ayrılan adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Bu süreler dışında sınavını tamamlayan adaylar, soru kitapçığı ve cevap kâğıdını salon görevlilerine eksiksiz teslim ederek sınav salonundan ayrılabileceklerdir.