KPSS 2024/3 tercihleri ne zaman? KPSS 2024/3 MEB sözleşmeli personel alımına kimler başvurabilir?

KPSS MEB sözleşmeli personel alımı tercih kılavuzu yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Merkez ve Taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere Lisans ve Önlisans mezunu personel alımı yapılacak. Peki KPSS 2024/3 tercihleri ne zaman, kimler başvurabilir? İşte KPSS 2024/3 MEB sözleşmeli personel alımına ilişkin detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı için KPSS 2024/3 tercih kılavuzu yayımlandı. KPSS MEB sözleşmeli personel alımı kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere; Büro Personeli, Lisans mezunları arasından Mühendis, Hemşire, Avukat ve Diyetisyen alımı yapılacak. Peki KPSS MEB sözleşmeli personel alımı için kimler başvurabilir? KPSS 2024/3 tercihleri ne zaman? İşte başvuru tarihleri

KPSS 2024/3 TERCİHLERİ NE ZAMAN?

KPSS 2024/3 tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Merkez ve Taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere Lisans ve Önlisans mezunları arasından yapılacak olan MEB personel alımı kapsamında tercih başvuruları 19-25 Ocak tarihleri arasında alınacak.

KPSS MEB SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı için adaylardan 2022 KPSS Lisans ve Önlisans sınavına girmiş ve puan almış olma şartı aranacak.

KPSS 2024/3 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS 2024/3 tercih başvuruları kapsamında Ön Lisans mezunları arasından Büro Personeli, Lisans mezunları arasından ise Mühendis, Avukat, Hemşire ve Diyetisyen alımı yapılacak. Adayların başvuru yapmadan önce alım yapılacak meslek grupları için aranan nitelik kodlarını taşıyıp taşımadığı bilgisini kontrol etmeleri gerekecek.

Adayların, bu kılavuzda lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli personel pozisyonlarını tercih edebilmeleri için 18 Eylül 2022 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2022-KPSS Lisans), ön lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli personel pozisyonlarını tercih edebilmeleri için 9 Ekim 2022 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2022-KPSS Ön Lisans) girmiş ve ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

1.3 Yerleştirme işlemlerinde lisans mezunları için KPSSP3 puanı, ön lisans mezunları için KPSSP93 puanı kullanılacaktır.