Koza mantısı nasıl yapılır? Bugün ekran başındaki izleyicilerin dikkatini çekti. Evde malzemelerini alıp yemeği deneyecek olan vatandaşlar, yapılışına dair bilgi sahibi olmak istiyor. İşte Koza mantısı tarifi ve malzeme listesi...
3 tane yufka
200 gr kıyma
Yarım kuru soğan
Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için;
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
Çok az sıvı yağ
Pul biber, nane
Önce yufkaları serip ortadan kesip dörtde bölüyoruz. Elde ettiğimiz üçgen parçaları tekrardan kesip sekiz parçaya çıkartıyoruz ve daha sonra 2 parmak genişliğinde küçük üçgenler kesiyoruz.
Kıymayı rendelediğimiz ve suyunu sıktığımız soğan, tuz ve biberlerle karıştırıp çok az bu harçtan üçgenin geniş kısmına koyup sarıyoruz.
Kenarlarını kapatmadan tüm malzeme bitene kadar devam ediyoruz.
İster fırında isterseniz de sıvı yağda kızartıp üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz.
Onun üzerine de salçayı biraz suyla açıp çok az sıvı yağ ekleyip yaptığımız sosu gezdiriyoruz. Nane ve pul biberle süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.