Kovid-19 testleri pozitif çıktı... Binlerce hamster itlaf edilecek

Hong Kong'da evcil hayvan satılan dükkanda Kovid-19 virüsünün izleri tespit edildi. Mağaza çalışanlarının korona virüs testlerinin pozitif çıkması üzerine yaklaşık 2 bin hamsterın itlaf edileceği açıklandı.

aksam.com.tr

Hong Kong'ta yetkililer, bir evcil hayvan dükkanında bulunan 11 hayvanda Kovid-19'a rastlanmasının ardından yeni bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada Causeway Bay'deki Little Boss pet shop dükkanında tespit edilen 178 hamster, tavşan ve çinçilladan 11'inde virüs izlerinin tespit edildiğini belirtildi.

Aksam.com.tr'nin Guardian'dan aktardığı habere göre, mağaza ve hayvan kafeslerinde sorumlu olan iki çalışanın Kovid-19 testi pozitif çıktı.

SATIŞLAR DERHAL ASKIYA ALINMALI

Yetkililer hamster satışlarının ve tüm kemirgenlerin ithalatının derhal askıya alınmasını emrettiler. Hong Kong basınında çıkan haberlere göre yaklaşık 2.000 hamsterın teslim edilmesi gerektiği açıklandı. Hayvan sahiplerinin de Kovid-19 testine girmesi gerektiği belirtildi.

SOKAKLARA TERKETMEYİN

Hong Kong devlet yetkilisi Zoolog Dr. Leung Siu-fai, halkın sağlık ihtiyaçlarına göre karar verdiklerini belirtirken "Tüm evcil hayvan sahiplerinin, hayvanların kafeslerini sıkı bir hijyene uyarak temizlemeleri gerekiyor. Onları öpmeyin, sokaklara terk etmeyin." dedi.