Komşudan Türkiye itirafı: Hezimete uğradık

Yunanistan'ın eski Dışişleri Bakanlığı danışma kurulu üyesi Panayotis Ioakimidis, ülkesinin Türkiye'nin bölgesel güç olmasını engelleme stratejisinin başarısız olduğunu belirtti. Hezimete uğradıklarını söyleyen Ioakimidis, ''Türkiye, tüm dünya tarafından süper bir güç olarak kabul ediliyor'' itirafında bulundu.

HABER MERKEZİ

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın eski Danışma Kurulu Üyesi Panayotis İoakeimidis, Ta Nea gazetesinde kaleme aldığı makalesinde, 1973'ten bu yana Türk-Yunan ilişkilerini değerlendirdi.

Ioakimidis, Yunanistan'ın Türkiye'yi bölgesel bir süper güç olmaktan alıkoyma stratejisinin başarısız olduğunu belirtti.

YUNANİSTAN'DAN İTİRAF: TÜRKİYE SÜPER BİR GÜÇ

"Türkiye, tüm dünya tarafından süper bir güç olarak kabul ediliyor. Hezimete uğradık" ifadelerini kullandı.

1973'te iki ülke arasındaki temel sorunun kıta sahanlığı olduğunu hatırlatan Ioakimidis, günümüzde 12 başlıkta ciddi anlaşmazlık yaşandığını vurguladı.

Yunanistan'da artan silahlanmanın bu sorunlara çözüm olmayacağını ifade eden Ioakimidis, Atina'nın gerçek dışı hedeflerden uzak, yeni bir uzun vadeli strateji benimsemesi gerektiğini belirtti.

Ioakimidis, Türkiye ile Yunanistan arasındaki yakın ortaklık ve iş birliğinin varoluşsal bir gereklilik olduğunu savunarak, iki ülke arasındaki tüm sorunların çözülmesi gerektiğini ifade etti.