Eski kimlikle oy verilir mi? Kimlik olmadan oy kullanılır mı, kimlik yerine ne geçer?

Kimlik olmadan oy kullanıp kullanılmayacağı vatandaşlar tarafından merak edildi. 14 Mayıs Pazar günü tüm yurtta oy verme saati 08.00-17.00 arasında yapılacak. Seçim öncesi sıkça sorulan sorular arasında bulunan Kimlik olmadan oy kullanılır mı, kimlik yerine ne geçer? Eski kimlikle oy verilir mi? gibi başlıkların yanıtı belli oldu.

14 Mayıs'ta tüm yurtta 64 milyondan fazla kişi oy kullanacak. Heyecanlı bir şekilde beklenen seçim günü öncesi vatandaşın aklında bazı sorular belirdi. Bu sorular arasında Kimlik olmadan oy kullanılır mı, kimlik yerine ne geçer? Eski kimlikle oy verilir mi? gibi başlıklar dikkat çekti.

KİMLİK OLMADAN OY KULLANILIR MI?

Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

ESKİ KİMLİKLE OY VERİLİR Mİ?

Seçmenler eski kimlikle oy kullanabilecek. Ayrıca vatandaşlar Nüfus müdürlüklerinden alınan geçici kimlik belgesi ile oy kullanılabilir.

OY VERİRKEN SEÇMEN BİLGİ KAĞIDI BULUNMASI ŞART MI?

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu değil.

Türkiye seçmen sayısı 2023 kaç? İstanbul seçmen sayısı ne kadar?