Kim niye yaptı dedirten tasarımlar! Moda değil ama ihtiyaç da değil

Bazı tasarımcılar farklı olacağım derken abartabiliyor ya da ''Kim niye böyle kullansın?'' dedirtiyor. Şimdiye kadarki sayısız komik tasarımlar, moda ürünleri görmüş olabilirsiniz. Fakat bu haberimizden sonra bu kadar da olmaz diyebilirsiniz. İşte kim niye yaptı dedirten tasarımlar...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Modaya ve dekorasyona tasarımcı gözüyle bakmak zor olsa da öyle tasarımlar var ki insana "Yok artık" dedirtiyor. Bazıları meslektaşları arasından sıyrılmak için sıra dışı tasarımlar ortaya çıkarıyor. Bu moda konusunda da dekorasyonda görenleri şaşırtıyor. Sıra dışı tasarım, sınırları zorlayan, düşündürücü ve etkileyici olabilir. Ancak, kullanıcı ihtiyaçlarına ve işlevselliğe de dikkat edilerek, görsel olarak çarpıcı olmanın yanı sıra pratik bir amaç da hizmet edebilir. Peki, böyle değilse ortaya neler çıkar? İşte kim niye yaptı dedirten tasarımlar...

Her tasarım bir emektir şüphesiz. Fakat her tasarım başarılı bir sonuca ulaşmayabilir ya da popülerlik kazanmayabilir. Geleneksel kalıplardan ayrılan, yaratıcı, özgün ve dikkat çekici ürünleri sunan tasarımcılar alışılmadık malzemeler kullanarak ya da herkesin bildiği malzemeleri kullanarak ortaya bambaşka bir ürün çıkarabilir.

Son dönemde popüler olan sıradışı moda tasarımı, geleneksel giyim kalıplarından ve malzemelerinden sapabilir. Örneğin, geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmış giysiler, geometrik veya soyut desenlere sahip kıyafetler veya ilginç kesimler ve detaylarla süslenmiş tasarımlar sizi şaşırtabilir.

Geleneksel binalardan farklı olarak ilginç şekiller, dış cephe malzemeleri veya yapısal özellikler içeren mimari tasarımlar bakış açınızı değiştirebilir.